Radisson Blu Cluj, primul hotel de cinci stele sub un brand internațional din Cluj, va fi deschis în primavara anului 2022

Radisson Blu Cluj, primul hotel de cinci stele sub un brand internaţional din Cluj, va fi deschis în primăvara anului 2022. Deschiderea acestuia a fost amânată cu an, principalul motiv fiind situația pandemică care a afectat puternic industria ospitalităţii.

zf.ro

„Iniţial, am estimat ca deschiderea să aibă loc mai devreme, dar incertitudinea şi problemele ce au apărut odată cu situaţia epidemiologică ne-au forţat să ne adaptăm şi modul de lucru: mai puţini oameni în şantier, fronturi împărţite şi mult mai multă precauţie, siguranţa fiind prioritară. Din păcate, nici climatul economic nu a fost unul favorabil. Aşadar, nu am considerat că este oportun să ne grăbim pentru o deschidere anul acesta. Având o localizare bună, un brand interna­ţio­nal puternic şi un concept, spunem noi, foarte reuşit, avem motive să fim optimişti cu privire la viitor. Avem deja rezervări şi solicitări de rezervări pentru grupuri şi evenimente în 2022 şi 2023“, spune pentru ZF Nina Moldovan, managerul Radisson Blu Cluj.

Hotelul Radisson Blu din Cluj  va avea 149 de camere de diverse tipuri, de la camere standard şi superioare până la apartamente şi zone VIP. Acesta este în fapt fost hotel Sport de două stele, care trece printr-un proces de renovare pentru a putea fi transformat într-un hotel de cinci stele, scrie zf.ro. De asemenea, hotelul va avea un restaurant, o terasă şi un bar, iar pentru evenimente vor fi disponibile mai multe săli de meeting şi o sală de tip ballroom, cu o capacitate de 300 de persoane.

„Investiţia totală se va ridica la circa 22 milioane euro, incluzând achiziţia hotelului, iar investiţia în dezvoltare a fost finanţată în proporţie de circa 40% de acţionari şi 60% de două bănci româneşti în mod egal, respectiv Banca Transilvania şi CEC Bank“, subliniază Nina Moldovan.

Reprezentanţii hotelului se aşteaptă ca acesta să aibă o cerere destul de mare ţinând cont de localizarea sa centrală, unde periodic se organizează diverse festivaluri, concerte sau conferinţe.