Carlisle: sfaturi in alegerea materialelor pentru acoperisurile verzi

Cum alegem solutiile potrivite pentru acoperisuri verzi durabile si cum sa nu cadem in capcana montatorilor neacreditati? Aflati in cele ce urmeaza de la specialistii Carlisle, producatori de membrane EPDM HERTALAN® din anii 1960.

3 sfaturi in alegerea materialelor pentru acoperisurile verzi

Bineinteles ca cel mai bun material pentru hidroizolarea unei terase verzi este acela cu cea mai lunga durata de viata si care sa reziste particularitatilor unui sistem de acoperis verde, interventia ulterioara la hidrosistem fiind extrem de dificila datorita stratificatiei specifice.

Dintre aceste materiale de top, membrana din cauciuc sintetic EPDM Hertalan, se detaseaza datorita caracteristicelor sale de exceptie.

Alegerea corecta a hidroizolatiei

Membrana EPDM Hertalan

  • Durata de viata foarte lunga (peste 50 de ani conform SKZ Germania)
  • Elastica permanent
  • Elongatie de peste 400%
  • Rezistent la radia╚Ťiile UV, acid, alcaline ╚Öi intemperii
  • Rezistent la r─âd─âcini ├«n conformitate cu FLL
  • Instalare sigur─â folosind sudur─â cu aer cald si adezivi, f─âr─â fl─âc─âra deschisa

Alegerea corecta a furnizorului de sisteme pentru acoperisuri verzi
Este foarte important sa optati pentru un furnizor cu experianta care sa dispuna de cunostinte de specialitate si expertiza necesara in alegerea tipurilor de vegetatie in functie de forma acoperisului si zona geografica.

Alegerea corecta a montatorilor
Atat pentru montajul hidroizolatiei cat si pentru montajul startului vegetal este necesara colaborarea cu specialisti care cunosc domeniul in detaliu avand un portofoliu vast de lucrari executate astfel evitand situatiile de greseli de executie.

3 capcane pe care sa le evitam si cum

Materiale de provenienta necunoscuta
Exista pe piata foarte multe materiale cu provenienta nesigura, materiale care nu se incadreaza din punct de vedere a cerintelor tehnice si de mediu.

Montatori neacreditati
In breasla montatorilor de hidroizolatii sunt multi ÔÇŁmeseriasi generalistiÔÇŁ care aplica diverse materiale hidroizolatoare fara a respecta particularitatiile acestui montaj pretentios.

Alegerea din faza de proiectare a destinatiei terasei (circulabila sau necirculabila)
E important de stiut inca de la inceput destinatia terasei, pentru a nu folosi excesiv o terasa construita ca fiind nerciculabila. 

3 motivele pentru care cilentii ar trebui sa ne ceara o oferta de pret

Istoric
Producem membrane EPDM HERTALAN® din anii 1960. Acest lucru ne face primii producători europeni de membrane EPDM pentru sisteme de acoperiș. HERTALAN® furnizează acum o calitate de vârf de peste 50 de ani.

Garantia Carlisle
Carlisle este un lider recunoscut ├«n industria acoperi╚Öurilor timp de aproape jum─âtate de secol, oferind solu╚Ťii de ├«nalt─â performan╚Ť─â pentru acoperi╚Öuri cu un singur strat, care includ sistemele EPDM  HERTALAN ╚Öi acoperisuri verzi.

Consultanta de specialitate
Solutiile CARLISLE sunt adaptate si personalizate in functie de specificul fiecarui proiect in parte, departamentul tehnic pe care il avem in Romania analizeaza si proiecteaza solutii tehnice specifice, astfel incat fiecare proiect sa fie realizat la cele mai ridicate standarde de calitate.