Aspiratorul care nu iti deranjeaza clientii

Pentru managerul unui Hotel, lucrurile sunt simple: mai multi clienti inseamna mai multe incasari. Dar cum aduci si cum iti fidelizezi clientii, aici sunt provocarile fiecarui manager Horeca.

Una dintre modalitatile alese tot mai des la noi pentru a imbunatati confortul ospetilor este folosirea unui sistem de aspirare silentios. Pentru a afla mai multe despre sistemul de aspirare cu zgomot zero am vorbit cu domnul Alexandru Pogonyi, manager la Harmonya Garden Plus ÔÇô furnizor de sisteme de aspirat centralizate:

Ce inseamna un sistem de aspiratie centralizata?

Sistemul de aspiratie centralizata a fost conceput pentru a preveni simptomele de alergie si pentru a transforta spatiul interior intr-unul curat si protejat din punct de vedere igienic. Sistemul de aspiratie centralizata consta in montarea unui aspirator central intr-o camera tehnica si crearea unui sistem de tubulaturi si montarea in zone strategice a unor prize pentru aspirare in care se conecteaza furtunul aspiratorului.   aspirat   

De ce ar fi necesar un astfel de sistem ?

Studiile cercetatorilor arata ca in zilele noastre, inspiram un aer de pana la 5 ori mai poluat in casa decat afara si intalnim de trei ori mai multe cazuri de astm decat cu cativa ani in urma. Sistemul de aspiratie centralizat este usor de utilizat, convenabil din punct de vedere financiar si foarte eficient. In cazul spatiilor de cazare, folosirea unui sistem de aspirare centralizat reduce zgomotul la zero, in felul acesta ospetii hotelului nu vor fi treziti de catre personalul de curatenie.

electroluxIn ce consta avantajul montarii unui sistem de aspiratie cetralizata?

Avantajul sistemului consta in faptul ca acesta nu retransmite particulele de praf aspirate inapoi in spatiu de locuit cum se intampla cu aspiratoarele clasice utilizate in prezent. Aduce beneficii reale persoanelor cu afectiuni respiratorii, nou nascutilor sau persoanelor alergice la praf.

Nu creeaza zgomot in locul unde aspiram, in acest caz, nu deranjeaza membrii familiei sau vecinii. Din acest motiv se preteaza foarte bine in hoteluri si pensiuni unde clientii sunt foarte diferiti si nu doresc sa fie deranjari de zgomotul unui aspirator clasic.

Fiind un sistem in sine si nu un aparat electrocasnic, puterea sa de aspirare este mult mai mare decat a oricarui alt aspirator clasic de pe piata.

Ce inseamna un sistem de aspiratie centralizata intr-un imobil. Cum si cine poate beneficia de acest sistem?

Sistemul de aspiratie centralizat este dimensionat si montat in baza unui proiect tehnic, fiind alcatuit dintr-o retea speciala de conducte de vid, montate in nise special amenajate (construite), ingropate in peretii imobilului, odata cu costruirea acestuia sau in nise aparente, mascate, in cazul imobilelor deja construite.

Acesta aspira, trasporta si depoziteaza praful prin intermediul furtunului de aspiratie, conectat la prize special montate la nivelul peretelui, amplasate strategic pentru a facilita usurinta de a face curat in orice colt al casei.

Unitatea centrala este conectata prin cabluri de comanda, pozate pe acelasi traseu cu conductele de aspiratie la prize pornind si oprindu-se automat la conectarea sau deconectarea furtunului de aspiratie.

Sistemul de aspiratie se dovedeste a fi o investitie benefica, putand fi utilizat atat pentru spatii cu suprafete relativ mici de cativa zeci de metri patrati, in case, apartamente, birouri, hoteluri, pensiuni, restaurante, centre medicale, muzee, scoli, cinematografe sau oriunde se doreste o curatenie fara repros.asptt

Intr-o casa unifamiliala ne trebuie mai multe unitati centrale? Dar in hoteluri, pensiuni sau cladiri de birouri?

Nu, in cazul locuintelor o singura unitate centrala este suficienta, doar numarul prizelor de aspiratie poate varia in functie de suprafata utila a imobilului. In cazul duplexurilor sau a mai multor apartamente individuale situate in acelasi imobil recomandam montarea unor utitati centrale separate pentru a se evita eventualele neintelegeri intre locatari.

In cazul cladirilor mai mari, cum ar fi hoteluri, pensiuni sau cladiri de birouri exista de asemenea posibilitatea montarii unei singure unitati centrale, astfel exista aspiratoare puternice la care pot fi folosite doua prize simultan si acopera o suprafata de pana la 1200mp.

In cazul hotelurilor pensiunilor este recomandat sa se monteze cate o priza in fiecare camera, ca in momentul curateniei zgomotul si deranjul sa fie cat mai mic. Depinde foarte mult de proiectul constructiei, insa noi recomandam ca priza din fiecare camera a hotelului sa fie cat mai aproape de garderoba, iar aceasta sa includa un kit de garderoba (cu perie speciala pentru indepartarea scamelor firelor de par si altor murdarii)

Cam care ar fi costurile instalarii unui astfel de sistem atat intr-o locuinta unifamiliala cat si intr-un hotel sau pensiune turistica.

Raportand la investitia necesara unei locuinte familiale de tipul P+1 Et, costul unui sistem de aspiratie este destul de accesibil pentru oricine doreste sa isi mentina atmosfera curata si sanatoasa in interiorul casei pentru o perioada indelungata de timp. Pretul final variaza in functie de proiectul constructiei, de suprafata si de dorintele clientului. Facand o medie, costul unui sistem poate varia intre 1200 – 1700 USD la care se adauga manopera. Aceasta variaza foarte mult, in functie de stadiul la care se afla constructia in momentul executiei. Durata unei astfel de lucrari poate fi de 3-4 zile.

In cazul hotelurilor sau pensiunilor costul este mai ridicat deoarece suprafata este mai mare si se instaleaza cate o priza in fiecare camera plus cateva pe holuri si casa scarii. Daca facem un calcul mediu pentru o pensiune cu 20 de camere costul sistemului de aspiratie variaza intre 4500 si 5000 USD la care de asemenea se adauga manopera, care variaza in functie de stadiul in care se afla constructia in momentul executiei. Aceasta poate dura intre 7-10 zile lucratoare in functie de complexitatea instalatiilor.

Multe investitii hoteliere folosesc parchet in loc de mocheta in camere. Mai este util un asemenea sistem sau este indeajuns folosirea mopului?

Sistemul de aspirare ar trebui folosit si in cazul spatiilor cu parchet. Folosirea doar a mopului va duce la intinderea prafului. De aceea in aceste cazuri, recomandam folosirea aspiratorului si apoi a mopului.

Cum poate fi montat intr-un hotel deja construit?

Sistemul de aspiratie centralizata poate fi montat atat in constructii noi, odata cu montarea celorlalte instalatii cat si in constructii finalizate.

Montarea ulterioara a sistemului centralizat de aspiratie este posibila utilizand, acolo unde este posibi, nisele tehnice pentru traseele instalatiilor deja existente, sau in nise tehnice nou construite pe peretii interiori sau exteriori ai imobilului, mascate ulterior in functie de destinatia si utilizarea incaperilor sau a imobilelor. Intradevar in aceasta situatie montajul poate fi mai dificil iar timpul de executie este mai mare.

Se intelege ca montarea acestui sistem de aspiratie centralizata este bine de instalat inca din faza de constructie a imobilului.

Cel mai indicat este sa fie montat inca din faza constructiei imobilului odata cu celelelate utilitati si inainte de tencuirea peretilor pentru evitarea disconfortului si a cheltuielilor suplimentare inerente, daca montarea sistemului s-ar realiza dupa executarea anumitor etape de constructie.