Brașov: Qosmo Hotel se deschide luna viitoare. Investiție de 15 mil euro a celor de la Ceetrus Romania

Ceetrus România, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, anunță pe pagina de Facebook deschiderea hotelului de patru stele în iulie.

bizbrasov.ro

Valoarea investiției ajunge la 15 milioane de euro, Qosmo Hotel urmând să fie dezvoltat în fața Coresi Shopping Resort, pe strada Zaharia Stancu, la intersectia cu Aleea pietonală.

Hotelul va dispune de 133 de camere și apartamente, săli de conferințe și evenimente și un restaurant. Construit în două clădiri comunicante, una de șase etaje și cealaltă de nouă etaje, investiția va avea în total 12.000 de metri pătrață. Unitatea hotelieră urmează să fie operat de echipa Kronwell, decizia fiind luată după ce investitorul a analizat inclusiv afilierea la un lanț internațional.

Brașovul a cunoscut o creștere a numărului de turiști în ultimii ani.  Potrivit unor studii realizate de hotelierii din Brașov în cursul anului trecut, județul atrăgea înainte de pandemie aproape de trei milioane de turiști anual, dar în „acte” se regăsesc mai puțin de jumătate, relevă bizbrasov.ro. Datele oficiale anunțate de Direcția Județeană de Statistică arăta un număr de 1,3 milioane de turiști fiscalizați în cursul anului 2018.