Analiză: Piața de corpuri de iluminat interior în domeniul Hotel & Relaxare

În ciuda restricțiilor impuse în context pandemic, numărul lucrărilor de construcții pe segmentul Hotel & Relaxare a înregistrat o creștere de 10,25 puncte procentuale. Așadar, conform singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, dacă în 2019 au fost monitorizate 3327 proiecte din acest domeniu, în 2020 numărul acestora s-a majorat și a ajuns la 3668.

Cerere de corpuri de iluminat interior în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost monitorizate 1260 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la care se estimează necesar de corpuri de iluminat interior. Cumulat, suprafața șantierelor se întinde pe 6,81 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată 19,55 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se află Constanța, cu un total de 115 proiecte. Următoarele poziții în clasament sunt ocupate de Bihor (82 proiecte) și Timiș (67 proiecte).

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de corpuri de iluminat sunt unități de cazare (711). Următoarele poziții sunt ocupate de proiectele de tip Food & Drinks (275 investiții) și de proiectele de tip Agrement- sală sport, club, carting, distracție (250 investiții).

Hotel & Relaxare: pe ce șantiere se lucrează?
  • Sala Polivalentă 2S+P+3E, 4900 locuri Pitești Arena, Argeș
  • Ansamblu rezidențial imobil S+P+4E+5Er, 87 apartamente, piscină, spa, sală de fitness, loc de joacă copii – My Place Residence
  • Complex rezidențial: 5 imobile de locuințe colective, restaurant pe 2 niveluri și terenuri sportive rooftop, S+P+Mz+11E, 3 corpuri P+1E- spații de birouri, spații comerciale, 1300 de apartamente, 1 clădire parking suprateran cu 1300 de locuri de parcare – Poitiers Towers
Cei mai activi arhitecți în domeniul Hotel & Relaxare

Potrivit VICTA.ro, în ultimele trei luni au fost identificate 665 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul de proiecte, cele mai active companii sunt CUBICON INVEST și CRISTAL CONCEPT DESIGN, cu 6 lucrări. Următoarele poziții sunt ocupate de ARHITECTON TARGU MURES, TOTAL AMI DESIGN, GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT GBM și SIMION TEHNOCONSTRUCT, fiecare cu 5 proiecte.

Cei mai activi constructori în domeniul Hotel & Relaxare

În ultimele 12 luni au fost identificați 464 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări în domeniul Hotel & Relaxare. Cele mai active companii sunt MIRON CONSTRUCT (5 proiecte), RIFANIA DRUMCONSTRUCT (5 proiecte) și SIMION TEHNOCONSTRUCT (5 proiecte).