Lidl susține renovarea castelului Bánffy cu 200.000 de lei

Sursa: https://www.romaniajournal.ro/travel/banffy-castle-one-of-the-creepiest-in-the-world/

Lidl a alocat o investiție de 200.000 de lei pentru a revitaliza castelul Bánffy, în urma colectării a 11.000 de PET-uri și doze de aluminiu în timpul evenimentului Electric Castle. În cadrul festivalului Electric Castle din 2023, Lidl a pus la dispoziție trei automate de colectare separată. Fiecare PET sau doză de aluminiu colectată prin intermediul acestor automate a reprezentat o donație de 1 leu din partea Lidl România, destinată renovării castelului.

În acest an, festivalierii au adunat 11.000 de PET-uri și doze de aluminiu, iar Lidl a majorat suma donației, astfel că totalul final destinat renovării castelului Bánffy a ajuns la 200.000 de lei.

Începând din 2019 și până în prezent, Lidl România a investit în total peste 540.000 de lei în renovarea castelului, fondurile fiind direcționate către restaurarea acoperișului, a podelelor și alte intervenții. Prin aportul financiar din acest an, suma totală a investiției a ajuns la 740.000 de lei.

Câte unități de cazare și culturale sunt în construcție în Cluj?

Conform cercetării realizate de Victa în ultimul an, în Cluj se derulează 186 de proiecte în sectorul HORECA. Această listă cuprinde și spațiile culturale care sunt supuse procesului de restaurare și modernizare, din ultimul an.


Harta celor 26 de spații culturale aflate în proces de conservare și restaurare în Cluj, în 2023:

Surse alternative: https://constructfocus.ro/ și https://www.victa.ro/