Evoluția pieței HoReCa în ultimele 3 luni

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 1515 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la nivel național. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 6,55 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 17,02 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța, cu un total de 154 proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte monitorizate în ultimele 3 luni sunt unități de cazare (742). De asemenea, au fost identificate și 344 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 262 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 289 proiecte de tip Food & Drinks, 63 centre de relaxare, 80 muzee, teatre, galerii, 51 proiecte de tip Entertainment și 2 Expoziții și Conferințe.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Mai multe de 59% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 899 investiții private, 463 publice și 156 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 13 investiții în stadiul de intenție, 245 în proiectare, 534 în autorizare, 166 înainte de execuție, 318 în construcție, 108 în stadiul de amenajare, 131 finalizate și 2 în stadiul de licitație.

PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?
  • Aparthotel D+P+5E-8E – 111 apartamente, 50 locuri parcare – Marina Blu Mamaia, Constanța
  • Amenajare complex sportiv în zona bazei de tratament și agrement, Alba
  • Complex turistic și de agrement, Cluj
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 697 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (10 lucrări), MTA STRUCTURAL ENGINEERS (8 lucrări), CROM TRAFIC (7 lucrări) și EDIFICA LA (6 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 504 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. Cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (11 proiecte), CONSTRUCTII ERBASU (6 proiecte) și MTA STRUCTURAL ENGINEERS (5 proiecte).