Analiză: necesarul de piscine în 2021

Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2021 au fost identificate 222 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la care se estimează necesar de piscine. Acestea ocupă o suprafață de 2,64 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 12,54 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța și Bihor, cu 19 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de Timiș (18 proiecte), Vâlcea (12 proiecte), Cluj (11 proiecte) și București (11 proiecte).

SEGMENTAREA PROIECTELOR PE SUBDOMENII

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de piscine sunt de tip Agrement (ștrand, piscină, locuri de joacă). De asemenea, au fost identificate și 41 proiecte de tip Agrement (sală sport, club, carting, distracție), 45 Food & Drinks, 75 unități de cazare, 27 centre de relaxarem 8 proiecte din categoria Entertainment și 6 Expoziții și Conferințe.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE CU NECESAR DE PISCINE?

Mai mult de 43% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 95 investiții private, 71 publice și 55 cu finanțare public-privată.

HOTEL & RELAXARE: PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?
  • Complex aparrthotel S+P+4E, piscină outdoor, restaurant, spații de retail – Galileo Olimp Resort & Residences, Constanța
victa.ro
  • Aparthotel S+P+11E, 5 stele, 160 de apartamente premium, infinity pool, sky bar, cofee shop, lounge area – Vogh Olimp, Constanța
victa.ro
  • Bazin semi-olimpic de înot S+P+1E, Brașov
victa.ro