În 2023, au fost înregistrate 2453 de proiecte în sectorul construcțiilor Horeca din România

Anul 2023 a adus o explozie de activitate în domeniul construcțiilor Horeca din România, potrivit datelor furnizate de Victa.ro, sigura asistență virtuală de ofertare la șantiere. În total, au monitorizate 2453 de proiecte diverse, cuprinzând construcții noi, renovări, reparții, modernizări, extinderi sau demolări în cadrul hotelurilor, pensiunilor, vilelor turistice, restaurantelor și a cafenelelor.

Suprafața totală a șantierelelor a atins cifra de 10.42 milioane de metri pătrați, semn că industria construcțiilor Horeca este în plin avânt. Investiția totală în aceste proiecte s-a ridicat la aproximativ 35.54 miliarde de lei.

Judetul Constanta se remarcă ca lider de proiecte Horeca, cu 306 astfel de inițiative în desfășurare. Acesta este urmat de Bihor, cu 197 de proiecte în curs de realizare, evidențiind creșterea semnificativă a turismului în această zonă. Cluj se plasează și el în top, cu 177 de proiecte în desfășurare, subliniind stadiul avansat de dezvoltare în care se află această regiune.

Aceste cifre reflectă nu doar o creștere numerică a proiectelor, ci și o schimbare în peisajul economic al României, cu un accent major pe dezvoltarea infrastructurii turistice. Cu investiții semnificative și o varietate de proiecte în diverse stadii, anul 2023 se încheie ca un an definitoriu pentru industria construcțiilor Horeca din țară.

SURSA ARTICOL