Mai: Evoluția pieței HoReCa

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna mai au fost identificate 513 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la nivel național. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 2,49 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 5,74 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța (48 proiecte), Bihor (36 proiecte) și Tulcea (33 proiecte). Iată cum se prezintă situația în restul țării:

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe proiecte monitorizate în luna mai sunt unități de cazare (256). De asemenea, au fost identificate și 121 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 84 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 103 proiecte de tip Food & Drinks, 22 centre de relaxare, 22 muzee, teatre, galerii, 12 proiecte de tip Entertainment și 6 expoziții și conferințe.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Peste 60% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 314 investiții private, 139 publice și 64 cu finanțare public-privată.

În ce stadii de execuție se află proiectele din luna mai?

Potrivit VICTA.ro, în ultima lună au fost identificate 3 investiții în stadiul de intenție, 70 în proiectare, 193 în autorizare, 69 înainte de execuție, 109 în construcție, 109 în stadiul de amenajare și 39 finalizate.

Pe ce șantiere se lucrează?
  • Hotel S+P+2E, Timiș.
  • Sala Polivalenta 2S+P+3E, 4900 locuri Pitesti Arena, Argeș.
  • Aparthotel 5 stele S+P+9E – continuare lucrări, Constanța.
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 673 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt CUBICON INVEST (7 lucrări), ASSAD (6 lucrări) și CROM TRAFIC (6 lucrări).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 464 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. Cele mai active companii sunt CONSTRUCTII ERBASU (6 proiecte), EN ELECTRIC PROIECT OFFICE (5 proiecte) și DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT (5 proiecte).