Amenajarea unor locuinte, spatii comerciale, dar si a unui hotel cu SPA si piscina in zona Onix, considerata inoportuna de catre specialistii in Urbanism, care i-au impus o serie de noi conditii dezvoltatorului

Un proiect imobiliar analizat în ședința de săptămâna aceasta de către Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism a fost și cel ce viza întocmirea unui nou Plan Urbanistic Zonal pentru zona vechiului complex Venus de la Onix.

Investiția propusă, ce viza atât amenajarea unor locuințe colective, a unor spații comerciale și de birouri, precum și a unui hotel, aparthotel cu centru de conferință, spa, piscină, sală de fitness, a fost considerată inoportună de către specialiștii comisiei. Astfel, investitorul își va putea pune în practică ideea de dezvoltare imobiliară doar dacă își modifică proiectul în conformitate cu o serie de cerințe.

sursa: bizbrasov.ro

Simulare a impactului vizual la nivelul orașului

Astfel, documentația PUZ va trebui extindă, astfel încât să studieze și drumurile, proprietățile și parcajele perimetrale.

Alinierea volumelor clădirilor va trebui să fie făcută după blocul cunoscut sub denumirea „Onix”, precum și menținerea înălțimii la cornișa acesteia. „Prezentarea unor profile transversale cu figurarea vecinătăților și ilustrarea retragerilor minime propuse; ilustrarea propunerilor în cadrul unor desfășurări stradale, vederi din mai multe puncte de perspectiva, ilustrarea impactului vizual la nivelul orașului”, sunt alte cerințe pe care le-au solicitat urbaniștii beneficiarului proiectului.