Ahold Delhaize anunță achiziția Profi Rom Food într-o tranzacție de 1,3 miliarde de euro

Ahold Delhaize, unul dintre liderii globali din industria de retail alimentar, care operează 19 branduri la nivel mondial, inclusiv Mega Image, a făcut publică semnarea unui acord pentru achiziționarea companiei Profi Rom Food, operatorul rețelei de magazine Profi din România, de la MidEuropa, conform informațiilor din presa centrală. Tranzacția, evaluată la 1,3 miliarde de euro, este supusă aprobării autorităților de reglementare în materie de concurență și se estimează că va fi finalizată în cursul anului 2024.

Profi, cu prezență în toate cartierele din Iași prin cel puțin un magazin, reprezintă o achiziție strategică pentru Ahold Delhaize în contextul extinderii și diversificării operațiunilor sale în România. Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală și de Est, Ahold Delhaize, a subliniat atracția pieței românești și impactul pozitiv al acestei achiziții asupra rețelei Mega Image.

CEO-ul Mega Image, Mircea Moga, a evidențiat entuziasmul pentru această tranzacție, considerând-o un moment de referință în industria de retail din România. Moga a subliniat avantajele aduse clienților prin accesul la produse locale, proaspete și sănătoase de la producători locali, precum și extinderea gamei de mărci proprii naționale și internaționale. În plus, a reiterat angajamentul față de responsabilitatea față de clienți, comunități, furnizori și angajați în cadrul acestei tranzacții strategice pentru ambele companii.

SURSA ARTICOL