Aeroportul Iași atinge 66% progres în construcția noului Terminal T4: Finalizare estimată la sfârșitul lui 2023

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Iași au atins un important prag de 66%, conform datelor furnizate de autoritățile aeroportuare locale. Proiectul, cunoscut sub denumirea de T4, este programat să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023, iar ceremonia de inaugurare este planificată pentru începutul anului 2024. În paralel, progresează și construcția parcării cu 600 de locuri și a noilor căi de acces.

Terminalul T4 va oferi 7 porți de îmbarcare, dintre care 3 vor fi dotate cu aviobridge-uri. De asemenea, vor exista 20 de birouri pentru check-in, 8 chioșcuri de auto-check-in și 5 puncte de control al securității, cu un punct VIP separat. Cu 3 porți de sosire, o zonă VIP lounge și un Business Lounge, facilitățile pentru pasageri vor fi de înaltă calitate. Terminalul se va bucura și de un sistem avansat de procesare a bagajelor și va găzdui spații comerciale pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați.

Noul terminal T4 va fi destinat zborurilor internaționale, în timp ce terminalul T3 va prelua cursele interne. Operațiunile de check-in, inclusiv pentru călătoriile interne, vor avea loc în facilitățile moderne ale noului terminal. După finalizarea proiectului, terminalul T2, utilizat în prezent pentru cursele interne, va suferi o reconfigurare pentru a deveni un terminal cargo.

Proiectul va aduce o capacitate extinsă, permițând procesarea a 3,5 milioane de pasageri anual, dublând capacitatea actuală a Aeroportului Iași. Terminalul T4, clasificat ca al doilea ca mărime în țară, se afirmă ca cea mai semnificativă investiție din istoria aeroportului, urmând să joace un rol esențial în stimularea dezvoltării economice a întregii regiuni.

Pentru informații actualizate și detalii specifice despre proiectele curente de reabilitare și extindere ale terminalurilor aeroporturilor din România, consultă Victa.ro

SURSA ARTICOL: https://constructfocus.ro și https://victa.ro