Acum poti manca un Big Mac si in Vatican

Restaurantul McDonald’s provoaca „indigestie” in Vatican. Nu putini au fost cardinalii si afaceristii care s-au simtit de-a dreptul dezgustati de faptul ca McDonald’s a deschis un restaurant tocmai in piata Sf. Petru din Vatican.

Cel mai vocal in criticarea brandului a fost Cardinalul Elio Sgreccia, deranjat mai ales de faptul ca aspectul restaurantului intra in conflict direct cu traditiile arhitecturale ale orasului. Nemultumirea lui mai este legata si de mancarea oferita de lantul de restaurante care este nesanatoasa si ignora complet bucataria traditionala italiana.

mcdonalds-vatican

(sursa foto: telegraph.co.uk)

Desigur, majoritatea celor care si-au exprimat parerea stiu ca mancarea celebrului lant de restaurante nu este cea mai sanatoasa optiune. Cu toate acestea, multi sunt de parere ca deschiderea unei francize internationale este binevenita, fiindca McDonald’s e un fast-food familiar tuturor. De asemenea, cei care lucreaza in zona sunt de acord ca o sa le prinda bine cand vor dori sa-si ia o gustare rapida la pranz.

Cladirea in care este deschis restaurantul apartine Vaticanului si a fost inchiriata pentru 30.000 de euro pe luna, conform La Republica. Cu 360.000 de euro obtinuti anual din chirie, Vaticanul are numai de castigat.

Vrei sa stii ce restaurante se construiesc in Romania? Completeaza formularul HotelInvest!