A inceput demolarea stadionului Steaua din Ghencea

Romania va gazdui 4 meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, iar pentru a fi pregatita pentru acest eveniment, Compania Nationala de Investitii a selectat intr-un amplu program de renovare 4 stadioane: Dinamo, Steaua, Giulesti si Arcul de Triumf.

Lucrurile incep incet sa se miste, iar unul dintre stadioanele din program – Stadionul Steaua din cartierul Ghencea – a intrat la inceputul acestei saptamani in demolare. Pe locul constructiei urmeaza sa fie ridicat un nou stadion, iar lucrarile la acesta ar urma sa demareze in martie 2019, pentru a fi gata la inceputul anului 2020.

sursa foto: sport.ro

Noua arena va avea o capacitate de 30.500 de locuri si, conform studiului de fezabilitate, care include si costul demolarii, avize si alte taxe, valoarea proiectului se va ridica la pese 60 de milioane de euro.

Victa, asistenta de ofertare la santierele active din Romania, a monitorizat in prima jumatate a acestui an 19 proiecte care presupun amenajarea de noi stadioane. Printre acestea se numara si proiectul stadionului din Ghencea mentionat mai sus, care a aparut prima oara pe platforma in februarie 2017.

Informatii detaliate despre evolutia lucrarilor, dar si despre antreprenor (atunci cand acesta va fi stabilit), gasiti pe victa.ro.