Sustenabilitate în turismul montan: Refugiul Scara din munții Făgăraș

Sustenabilitatea în turismul montan este un concept și o abordare tot mai importante în lumea modernă, având în vedere creșterea numărului de turiști care vizitează zonele montane fragile și sensibile.

În esență, sustenabilitatea în turismul montan vizează obținerea unui echilibru între dezvoltarea economică, conservarea mediului și respectarea culturii locale, pentru a asigura că aceste frumoase regiuni montane pot fi apreciate și de generațiile viitoare. Un exemplu evident al aplicării sustenabilității în turismul montan îl reprezintă Refugiul Scara din Munții Făgăraș.

Exemplu de sustenabilitate a turismului montan în România

Refugiul Scara a fost construit la înălțimea de 2.146 de metri pe creasta Făgărașului, cea mai lungă și provocatoare creastă din România. Acest refugiu este destinat montaniarzilor care vor explora această zonă și va oferi adăpost împotriva intemperiilor. Ceea ce îl face special este un acoperiș inovator, care nu doar asigură siguranța, ci și energia electrică necesară, folosind panouri solare Metigla.

Proiectul a fost realizat printr-un parteneriat între Asociația Montane Carpați (AMC), Metigla și alte companii specializate. Acoperișul solar Metigla Falt Solar by Roofit.Solar este integrat în acoperișul refugiului și oferă o sursă de energie regenerabilă într-o zonă greu accesibilă, contribuind la sustenabilitatea regiunilor montane.

Această inițiativă reprezintă un exemplu de protecție a mediului și sustenabilitate în regiunea montană a României. Scopul principal este de a oferi montaniarzilor o experiență autentică în natură și de a-i proteja, în același timp, menținând frumusețea peisajelor intactă pentru generațiile viitoare.

Refugiul Scara simbol al tehnologiei și al sustenabilității în munții României

Acoperișul solar Metigla este considerat un exemplu de soluție inovatoare pentru protecția montaniarzilor și furnizarea de energie electrică în zonele montane. Este o soluție 2-în-1, care transformă acoperișul într-o sursă permanentă de energie regenerabilă și este ideal pentru locațiile greu accesibile, cum ar fi creasta Făgărașului.

Refugiul Scara a fost finalizat recent și este gata să adăpostească drumeții în căutare de adăpost sau protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile pe creasta Munților Făgăraș.

Metigla este o companie cu o preocupare constantă pentru inovație și tehnologie și este prezentă pe piața din România din anul 2000. Portofoliul său oferă soluții de acoperire metalice de înaltă calitate, inclusiv acoperișuri solare cu celule fotovoltaice integrate. Compania își propune să ofere soluții inteligente, durabile și inovatoare pentru satisfacția oamenilor și a afacerilor.

Dacă ești în căutarea perspectivelor în industria turismului sau vrei să aduci o contribuție la dezvoltarea infrastructurii din acest sector în România, este esențial să fii la curent cu informațiile actuale și să obții detalii specifice despre proiectele curente de construcție. Una dintre cele mai bune resurse pentru a afla astfel de informații este platforma Victa.ro.

Sursa articol: https://constructfocus.ro/