Top 10 cele mai fascinante foaiere de hotel din lume

Sala de primire a unui hotel, cunoscută şi sub numele de foaier sau de lobby, este ca o carte de vizită. Cele mai luxoase hoteluri din lume au foaiere impresionante, care depăşesc uneori orice imaginaţie.

Printre cele mai spectaculoase lobby-uri se numără cel al vestitului hotel Burj Al Arab din Dubai şi insolita sală de primire a hotelului Royal Livingstone din Zambia. Pe lista realizată de publicaţia „The Telegraph“ se află şi foaierul-galerie de artă al Hotelului Cumberland din Marea Britanie.

 

1. Veranda – Chiang Mai, Thailanda

Ascuns între dealurile care înconjoară oraşul Chiang Mai, din nordul Thailandei, hotelul oferă oaspeţilor o evadare relaxantă şi revitalizantă. Experienţa începe chiar de la foaierul în aer liber şi continuă cu o piscină liniştită pe lângă care turiştii trec în drumul spre camerele lor.

 

2. Atlantis, The Palm – Dubai, Emiratele Arabe Unite

Simplitatea nu caracterizează oraşul Dubai. Foaierul hotelului Atlantis are 18 metri înălţime şi este înfrumuseţat cu o sculptură de sticlă a lui Dale Chihuly. Este prima operă a artistului din Orientul Mijlociu, iar construcţia ei a durat doi ani. Artistul a folosit peste 3.000 de piese de sticlă suflate individual. O altă sculptură a lui Chihuly este expusă în zona de recepţie a muzeului V&A din Londra.

 

3. Mandarin Oriental – Tokyo, Japonia

Foaierul acestui hotel se află la ultimele două etaje ale unei clădiri cu 38 de nivele şi impresionează prin priveliştea minunată pe care o oferă asupra metropolei japoneze.

 

4. ITC Grand Hotel – Chennai, India

Poate că această sală pare mai puţin impresionantă fără procesiunea femeilor îmbrăcate în sari care întâmpină oaspeţii, dar rămâne un spaţiu impozant chiar şi fără ele. Motivul: marmura strălucitoare, care se găseşte din abundenţă. Hotelul are, în total, peste 93.000 de metri pătraţi de marmură sculptată manual.

 

5. Phulay Bay, Ritz-Carlton – insula Krabi, Thailanda

Unul dintre cele mai romantice foaiere este cel al hotelului thailandez Phulay Bay, care este înconjurat de mii de lumânări.

 

6. Royal Livingstone – Zambia

Oaspeţii hotelului Royal Livingstone pornesc aventura în Zambia într-o manieră neconvenţională. Ei nu se înregistrează normal la recepţie, ci sunt aduşi la hotel de un taxi-barcă şi întâmpinaţi cu un masaj al mâinilor şi cu un cocteil de fructe.

 

7. Burj Al Arab – Dubai, Emiratele Arabe Unite

Forma distinctivă a hotelului oferă celor care se cazează o primă impresie de neuitat. Zona care găzduieşte recepţia îţi taie respiraţia.

 

8. Cumberland – Londra, Marea Britanie

Intrarea în hotelul Cumberland pare mai degrabă o galerie de artă decât lobby. Această zonă găzduieşte opere de artă moderne care oferă oaspeţilor un subiect de conversaţie.

 

9. Hotel Icon – Hong Kong, China

Acest hotel găzduieşte cea mai mare grădină verticală interioară din Asia. Botanistul şi artistul francez Patrick Blanc a proiectat acest spaţiu verde înalt de 18 metri şi care acoperă 230 de metri pătraţi. Grădina, cu numeroasele sale plante de origine asiatică, este o manieră inedită de a spune „bun venit“ oaspeţilor acestui hotel.

 

10. Barcelo La Bobadilla – Granada, Spania

Recepţia hotelului este foarte luminoasă şi aerisită. Deşi designul poate părea destul de neobişnuit turiştilor, este, de fapt, inspirat de arhitectura palatelor din Granada şi Cordoba, atunci când au fost ocupate de dinastia Nazrid, în secolul al XIV-lea.

 

Sursa

Tags:Add a Comment