85% din turismul medical din Romania este generat de pretul mic

Ieftin si bun – asa ar putea suna o reclama la serviciile medicale romanesti, promovate in strainatate.

Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au tratat în România anul trecut şi în primele cinci luni ale anului 2014, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Norina Forna, preşedintele decanilor de medicină dentară din România şi preşedinte al Societăţii Internaţionale de Reabilitare Generală şi Oro-Maxilo-Facială Forum Odontologicum din Elveţia.

Potrivit acesteia, 85% dintre cei care vin să se opereze şi trateze în România preferă tariful redus practicat de medicii români, dar şi calitatea serviciilor medicale şi experienţa practicienilor.

‘Ca preţuri, sunt la jumătate. Fiind o ţară europeană, în România se pot deconta multe din tratamentele efectuate aici la casele lor de asigurări de sănătate. Preţurile sunt mult mai reduse decât cele din afară şi la medicina dentară. În străinătate, un implant dentar este 1.500 – 2.000 de euro, iar la noi este până în 1.000 de euro.

Străinii care vin în România pentru a beneficia de servicii medicale doresc, în proporţie covârşitoare, intervenţii în domeniul chirurgiei estetice şi în cel al medicinei dentare (42% chirurgie estetică, 32% medicină dentară).

25% dintre pacienţii unui cabinet stomatologic din România sunt români plecaţi în străinătate, 15% sunt cetăţeni străini şi 60% pacienţi români.

Sursa: Economica.net

Mai multe date despre turismul medical puteti citi in articolul:

CIFRELE TURISMULUI MEDICAL DIN ROMANIA