50 de milioane de euro pentru o nouă arenă: Începe construcția stadionului de 12.000 de locuri în Târgoviște

Autoritățile din Târgoviște au dat startul la construcția unui nou stadion municipal modern, situat pe bulevardul Regele Ferdinand nr. 11. Lucrările au început recent, la patru luni de la finalizarea renovării arenei „Eugen Popescu” și coincid cu retrogradarea echipei Chindia în Liga 2.

Proiectul, depus acum aproape un deceniu de Consiliul Județean Dâmbovița, va fi realizat de Compania Națională de Investiții, cu o finanțare de aproximativ 50 de milioane de euro de la Guvernul României. Stadionul va avea o capacitate de aproximativ 12.000 de locuri și va fi un complex sportiv regional și județean.

Despre proiect, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a declarat că noul stadion va putea găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, competiții europene, meciuri ale naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Acesta a subliniat că finalizarea proiectului va aduce județul în circuitul sportiv național și european, oferind, totodată, oportunități de investiții în domeniul sportului.

Proiectul include o serie de facilități, precum o pistă de atletism, peste 500 de locuri de parcare, spații pentru alimentație și comerț, săli de antrenament, facilități pentru media și persoanele cu dizabilități, precum și un teren de antrenament separat de suprafața de joc. În ciuda începutului discret al construcției, noul stadion se anunță a fi un punct de referință pentru sportul local și regional.

Construcția noului stadion în Târgoviște poate avea un impact semnificativ asupra dezvoltării turismului în zonă din mai multe perspective:

Atracție pentru evenimente sportive: Stadionul modern și capacitatea sa de a găzdui evenimente sportive de amploare, inclusiv meciuri din prima ligă de fotbal, competiții europene și chiar meciuri ale naționalei, poate atrage un număr crescut de spectatori și turiști. Acest lucru ar genera interes din partea fanilor de fotbal și a pasionaților de sport, care ar putea alege să viziteze orașul în timpul evenimentelor.

Evenimente culturale și de divertisment: Stadionul nu este limitat doar la evenimente sportive, ci poate găzdui și concerte, festivaluri și alte evenimente culturale. Aceste activități pot atrage turiști din zone înconjurătoare și chiar din afara județului, contribuind la creșterea fluxului de vizitatori în zonă.

Dacă te pasionează să fii mereu la curent cu cele mai recente și detaliate informații despre proiectele de construcție și dezvoltare turistică din diverse locații, atunci te îndemnăm să accesezi platforma Victa.ro.

Victa.ro oferă o gamă bogată de informații actualizate privind proiecte turistice, inclusiv detalii specifice precum: Stadiul proiectelor, investitori și dezvoltatori, date tehnice și logistice, imagini, contacte utile, etc.

SURSA ARTICOL