Viitorii profesionisti din HoReCa, instruiti sa faca management hotelier modern

Primii 75 de studenti din cadrul programelor de masterat ale Facultatii de Business si Turism din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti au beneficiat, recent, de programul Professional hospitality in Romania. Studentii au interactionat direct cu cele mai moderne solutii de management folosite la nivel international si, de asemenea, cu noile generatii de software utilizate la nivelul industriei de turism din Romania.

Pe parcursul celor 12 seminarii desfasurate cu sprijinul echipei TCNET, studentii au avut oportunitatea sa parcurga sesiuni teoretice si practice pe parcursul carora s-au familiarizat cu beneficiile si functionalitatile sistemului de gestiune hoteliera Hospitality HMS, cea mai moderna solutie de management hotelier, dezvoltata international de catre Infor (top 3 producatori mondiali de solutii software) si disponibila, din 2016, si pe piata din Romania.

Avandu-l ca indrumator pe Adrian Mantu, Directorul Tehnic al TCNET, studentii au parcurs facilitatile oferite de sistem, modul de utilizare a solutiei si, cel mai important, felul in care Hospitality HMS poate creste un hotel, atat la nivel de rezultate financiare, cat si din punct de vedere operational (fluidizarea proceselor de lucru) – toate acestea cu reflectare directa in calitatea serviciilor oferite oaspetilor si in nivelul de satisfactie al acestora.

“Parteneriatul cu TCNET este oportun pentru pregatirea noilor generatii de profesionisti ai industriei. Consider esential ca partea teoretica sa fie acompaniata si de acces la solutii practice, utilizate in acest moment in industria turistica mondiala. Solutiile dezvoltate international au avantajul ca si-au demonstrat utilitatea la nivel global, totodata dovedindu-se extrem de utile pentru tinerii care isi formeaza acum, background-ul educational in domeniu. Suntem incantati sa avem alaturi de noi, din 2017, o echipa valoroasa precum cea a specialistilor de la TCNET si sa crestem, astfel, nivelul actului educativ de care beneficiaza studentii nostri”, considera Prof. Univ. Dr. Nicolae Lupu, Departamentul de Turism si Geografie, Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Intervievati pe parcursul seminariilor cu privire la experientele directe cu hotelurile din Romania, principalele zone practice care ar trebui imbunatatite sunt, dupa parerea acestora: serviabilitatea personalului, optimizarea timpilor de servire, disponibilitatea hotelierilor de a oferi informatii transparente si rapide.

In ceea ce priveste perspectivele personale de dezvoltare in acest context, 40% dintre studenti isi doresc sa urmeze o cariera in managementul hotelier in Romania. Majoritatea au mentionat ca principala provocare pe perioada studiilor este practica in managementul hotelier, sub indrumarea unui profesionist din industrie. 

Legat de modul in care apreciaza seminariile sustinute cu suportul TCNET, studentii considera ca au descoperit un soft practic, care simplifica viata angajatilor din turism”; “au dobandit informatii practice, care le permit intelegerea mecanismului unui hotel”; “au inteles, aplicat, ce inseamna posibilitatea de supervizare a activitatilor din toate departamentele unui hotel, dar si coordonarea si optimizarea acestora”.

Desfasurat cu sprijinul echipei TCNET, programul Professional hospitality in Romania isi propune sa contribuie activ la dezvoltarea profesionala a viitorilor manageri de hotel, astfel incat acestia sa poata utiliza solutii moderne de dezvoltare a afacerilor, care sa le permita cresterea performantelor de business si, totodata,  a calitatii serviciilor oferite oaspetilor hotelurilor din Romania.

“Scopul demersului nostru este acela de a incuraja dezvoltarea profesionistilor din industria ospitalitatii inca din perioada lor de formare”, spune Andrei Verboncu, Director Executiv TCNET. “Ne dorim o industrie care sa creasca si o sustinem facilitand accesul profesionistilor la instrumente moderne de management, pe care le lansam pe piata si, in acelasi timp, asigurand viitorilor profesionisti acces la experienta globala si instruirea practica necesara pentru a fi performanti in viitoarele lor roluri”.

Proiectul Professional hospitality in Romania si parteneriatul cu institutiile de invatamant specializate va fi extins incepand din aceasta toamna, astfel incat o categorie cat mai extinsa de viitori specialisti din industrie sa poata beneficia de instruire practica.