Utile: sfaturi pentru întreținerea piscinelor

Menținerea piscinei într-o stare bună nu trebuie să fie o muncă grea. Întreținerea regulată o dată pe săptămână vă va asigura că piscina este pregătită și sigură pentru înot. Iată câteva sfaturi pentru menținerea acesteia curată:

Îndepărtați frunzele din piscină

Dacă frunzele sunt lăsate să stea pe fundul bazinului prea mult timp, acestea pot păta suprafața. Pur și simplu scoateți-le atunci când plutesc la suprafață. Acest lucru va face și aspirarea piscinei mult mai ușoară.

Periați piscina

După ce ați scos frunzele, periați podeaua și părțile laterale ale bazinului. Periajul regulat previne apariția algelor, îndepărtează murdăria și menține suprafața piscinei netedă. Lăsați filtrul să funcționeze când periați, astfel încât resturile să fie scoase din apă.

Aspirați piscina

Chiar și după îndepărtarea frunzelor, vor mai rămâne resturi în piscină. Conectați aspiratorul pentru piscină și curățați-o complet. Acest par nu ar trebui să dureze prea mult și va lăsa piscina într-o formă excelentă.

Testați apa

Pentru ca piscina dumneavoastră să fie un mediu sănătos în care puteți înota, verificați nivelurile chimice din ea o dată pe săptămână. Spălați filtrul înainte de a efectua testele. Există mai multe truse de testare care indică pH-ul și nivelurile de clor. Urmați instrucțiunile de pe kituri pentru efectuarea testelor și adăugați cantitatea recomandată de acid sau clor.

Adăugați clor în piscină

Dacă trebuie să adăugați clor, există mai multe moduri de a face acest lucru. Există clor lichid, clor praf și tablete de clor. Tabletele facilitează procesul fiind mai ușorde utilizat. Pentru celelalte opțiuni, urmați instrucțiunile de pe ambalajele acestora.

Sursă articol: www.bunnings.com.au