Transformare majoră a Centrului Vechi al Bucureștiului: Primăria Sectorului 2 și Banca Mondială colaborează pentru acest proiect amplu

Primăria Sectorului 2 din București își propune să redefinească complet zona din jurul Centrului Vechi în parteneriat cu Banca Mondială, începând cu reconfigurarea străzilor Negustori și Plantelor. Acest proiect ambițios vizează extinderea și modernizarea zonei până la Piața Sf. Ștefan, având ca scop crearea unui Centru Vechi revitalizat, cu un accent deosebit pe spațiul verde și pietonal.

În prima fază a proiectului, se concentrează pe reconfigurarea străzilor Negustori și Plantelor, menținând totuși circulația auto pe aceste artere. Planurile includ, de asemenea, refacerea pieței care conectează străzile Mântuleasa, marcând începutul unei transformări care se estimează că va dura aproximativ 5 ani.

Lucrările actuale se axează pe extinderea spațiilor verzi, cu o creștere semnificativă de 380%, prin crearea a 1228 de alveole pentru copaci. De asemenea, spațiul pietonal va fi extins cu 185%, într-un efort de a încuraja oamenii să exploreze zona pe jos și de a facilita dezvoltarea micilor afaceri și a turismului.

„Proiectul Noul Centru Vechi al Bucureștiului este gândit să transforme această zonă într-un open space, cu mai mult spațiu verde și o atmosferă prietenoasă pentru pietoni. Ne dorim să încurajăm micul business, să susținem turismul și să oferim locuitorilor un mediu plăcut pentru plimbări,” a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, printr-un videoclip postat pe Facebook.

Reconfigurarea străzilor Negustori și Plantelor marchează doar începutul acestui proiect amplu, iar progresul va continua pe mai multe străzi din zonă. Cu planuri de reamenajare și modernizare, inclusiv înlocuirea mobilierului urban și soluții de pavaje inovatoare, autoritățile locale doresc să creeze un mediu urban revitalizat și atrăgător.

SURSA ARTICOL