1 din 10 santiere ale celor mai mari 100 constructori din Romania este un hotel

Analiza premium privind cei mai puternici 100 de constructori din tara scoate la iveala si tipul santierelor vanate de acestia.
Desi proiectele hoteliere sunt cele mai putine ca si pondere in portofoliul de lucrari realizate de TOP 100 Constructori din Romania, tendinta este una de crestere.

portofoliu santiere constructori

Ponderea lucrarilor din domeniul hotelier aproape s-a triplat in ultimii 4 ani in portofoliul constructorilor de top, drept dovada ca acest sector este unul tot mai atractiv pentru firmele de antrepriza generala in constructii.

Analiza privind tipul santierelor realizate de catre cei mai puternici 100 de antreprenori ai tarii in 2014 ne arata evolutia fantastica pe care a avut-o domeniul lucrarilor de utilitati (sisteme de alimentare cu apa, canalizare, epurare, tratare, pompare, centrala electrice, eoliene, fotovoltaice, biogaz, etc.) in portofoliile acestora.

Daca in 2011, doar 1 din 10 antreprenori de top aveau astfel de lucrarii in portofoliile lor, situatia din prezent ne arata ca acest tip de lucrari sunt regasite in cazul a 7 din 10. Constatam evolutii pozitive comparativ cu anii precedenti in ceea ce priveste incidenta santierelor de infrastructura, a proiecteleor industriale, a cladirilor rezidentiale, a cladirilor de birouri, dar si a investitiilor medicale si stiintifice si a celor hoteliere si de relaxare, semn ca antreprenorii de top ataca proiecte cat mai diversificate. Scaderi sensibile se observa doar in cazul realizarii de santiere pentru constructii sociale si in cazul proiectelor de retail.

S-a lansat top 100 Antreprenori Generali in Constructii 2014! Afla aici cum poti intra in posesia a numeroase analize si clasamente unice din constructii.