TOP 7 motive pentru care recomandam reconditionarea mobilierului hotelier
|Mobilierul este asemenea unui vin: cu cat e mai vechi, cu atat e mai valoros. Insa, spre deosebire de vin, daca vrei sa te bucuri de aspectul mobilei, trebuie sa ai in vedere reconditionarea ei. Mobila de lemn trebuie ingrijita cu atentie. De exemplu, lemnul masiv, dar si celelalte materiale pe baza de lemn absorb umezeala, isi schimba aspectul si se umfla.
Din pacate, se intampla uneori ca un investitor hotelier, din nerabdare sau nestiinta, sa arunce mobilierul valoros al hotelului, in loc sa apeleze la reconditionarea acestuia. Multi nu stiu ca mobilierul si obiectele vechi pot fi valoroase. Cei care banuiesc faptul ca aceste lucrui reprezinta o potentiala valoare, nu stiu cui sa se adreseze pentru a le evalua.
Evident, exista tehnici de reconditionare precum lacuirea sau vopsirea pe care le putem aplica si noi, dar pentru ca operatiunea sa nu lasa urme evidente este de preferat sa apelam la specialisti, mai ales ca mobilierul este destinat oaspetilor nostri carora vrem sa le oferim o experianta de neuitat.
Pentru un mobilier nou care sa aiba impact e nevoie de multi bani. Insa nu e neaparat nevoie sa alergi la magazinul de mobila si sa scoti sume exorbitante pe care le-ai putea investi in alte dotari ale hotelului tau. In plus, poate mobilierul pe care il ai acum, desi e uzat se potriviveste perfect si se integreaza in decorul camerei. Atunci ce e de facut?
Specialistii in domeniul mobilierului de la SC. Alprom SA ne recomanda sa apelam la reconditionarea mobilierului hotelier. Iata care sunt motivele:
- Datorita imaginatiei, inspiratiei si indemanarii, mobilierul poate sa devina un obiect unicat, care transmite personalitatea si integritatea unei camere de hotel. Astfel, reconditionarea atenta prin vopsire, pictare sau antichizare schimba total aspectul unei camere, ii da o pata de culoare si o face originala si mai primitoare.
- Atunci cand vrei sa schimbi decorul unei camere, mobila este cel mai greu de inlocuit. Nu toata lumea isi permite sa schimbe mobila in functie de tendinte, cu atat mai mult cu cat stim ca o investitie hoteliera presupune costuri permanente pe diverse segmente. Din fericire, nu mai e nevoie sa aruncam mobila care s-a invechit sau deteriorat, ci o reconditionam.
- Costurile mici fata de achizitionarea unui mobilier nou. Reconditionarea e cel mai putin costisitor mod de a-ti innoi mobila si de a surprinde oaspetii care se reintorc la hotelul tau.
- Mobilierului vechi i se poate da si o alta intrebuintare decat cea pentru care a fost conceputa: un dulap vechi pictat poate deveni bar, iar o lada de zestre poate deveni masuta pentru cafea. In plus, lucrarile de restaurare care sunt pictate manual si patinate amintesc de piesele vechi, autentice.
- Reconditionarea mobilei a devenit un trend, care este apreciat de oaspeti. Acestia se simt speciali daca li se ofera aspectul placut si confortul de care au nevoie.
- Design-ul este elementul care face diferenta, iar selectarea clientelei e in stransa legatura. De exemplu, hotelurile de tip small luxury, asa numite hotel boutique, apeleaza foarte des la reconditionarea mobilierului. Acestea isi gasesc un client fidel in turistul corporate si cei cu exigente deosebite si au un gard de ocupare in sezonul de varf similat cu cel al hotelurilor de lux, dovada ca reconditionarea mobilierului este foarte apreciata.
- Nu in ultimul rand, specialistii in reconditionarea mobilierului iti vin in ajutor cu sfaturi legate de noul design al mobilierului si sunt deschisi sa puna in practica chiar si ideea pe care tu o ai.
Vrei sa ai cele mai bune dotari pentru hotelul tau si sa primesti sfaturi de la specialisti? Click aici pentru catalogul Horeca.
Articol scris de Alina Muresan in colaborare cu doamna Monica Anghel de la SC. Alprom SA, specialist in domeniul mobilier.