Top 5 motive pentru care recomandam firma luminoasa cu literele volumetrice pentru hotelul tau

Asa cum noi avem o imagine unica care ne deosebeste de alte persoane, asa si un hotel, de exemplu, are o imagine proprie denumita identitate vizuala. Astfel, identitatea vizuala este un element fundamental si definitoriu intrucat elementele specifice unei firme contureaza imaginea care ne ramane in minte atunci cand intram in contact cu produsele sau serviciile acesteia.

litereIn ceea ce priveste identitatea unui hotel, pe langa componente precum: sigla, carti de vizita, foi cu antet, mape, plicuri, cataloage de prezentare, inscriptionari auto sau alte materiale promotionale, firma luminoasa este elementul vizual care, datorita faptului ca e atasat unei cladiri, este cu siguranta elementul decisiv care are un impact asupra perceperii imaginii hotelului de catre oaspeti.

Din pacate, de cele mai multe ori, investitorii hotelieri nu aloca suficienta atentie aspectului legat de identitate, iar din slaba informare sau bugetul redus alocat acestui segment, duce la o decizie incorecta privind alegerea simbolului care urmeaza a fi atasat pe fatata cladirii si care este vizibil tuturor trecatorilor. Timpul si bugetul redus pentru acest segment, se datoreaza si faptului ca beneficiarii hotelului sunt foarte atenti la bani atunci cand investitia ajunge spre final, iar datorita cheltuielilor enorme de pana acum, 2000 de euro poate parea o suma foarte mare. O firma ieftina si provizorie ne face sa cadem in capcana lucrului ieftin care arata si ne defineste hotelul ca fiind ieftin.

Ei bine, oaspetii judeca imaginea unui hotel si in functie de aspectul exterior al cladirii, iar cu siguranta firma face diferentierea subtila, dar esentiala. De cate ori nu vi s-a intamplat sa judecati un hotel dupa cat de curata, eleganta sau, din contra, spalacita si veche este firma luminoasa? Mai mult, nu ati fost in situatia in care trebuia sa alegeti din masina hotelul la care sa innoptati si ati tinut cont in decizie de modul in care v-a atras atentia firma luminoasa?

Atunci cand sunteti in punctul de a decide pentru ce firma luminoasa doriti sa optati pentru hotelul dumnevoastra, cum stiti ca ati luat cea mai buna decizie raportata la toate aspectele esentiale?

Specialistii in publicitate outdoor de la SignCraft ne ajuta in acest sens si ne recomanda sa alegem literele volumetrice luminoase din plexiglass sau din inox, special concepute pentru hoteluri. Iata care sunt motivele:

  1. Spre deosebire de casetele luminoase, literele volumetrice sunt mai estetice si dau impresia lucrului bine facut, cu atentie la detalii, fara graba si improvizatii ieftine. Este de preferat sa folosim tabla din inox ca material din care sa construim firma cu litere volumetrice a unui hotel deoarece inoxul are stabilitate, duritate si da senzatia de fermitate si curatenie.
  2. Atunci cand in alegerea unei firme luminoase tinem cont de aspectul pret-calitate, trebuie sa mentionam ca literele volumetrice din inox sunt alegerea ideala. Chiar daca la prima vedere caseta luminoasa pare mult mai avantajoasa, este bine de stiut ca putem vorbi de un avantaj doar in cazul casetelor cu dimensiuni mici sub 1 mp. Atunci cand vorbim de dimensiuni mai mari, peste 3 mp, care sunt necesare in cazul fatadei unui hotel, este mult mai avantajos sa alegem literele volumetrice din inox, atat din punctul de vedere al calitatii, cat si al pretului.
  3. Mai mult, costul pe unitate de timp, pe un an, este mult mai mic in cazul literelor volumetrice din inox. Teoretic, o firma luminoasa trebuie schimbata la 2-3 ani pentru ca se degradeaza natural chiar daca materialele sunt bune. Spre deosebire de celelalte tehnici existente pe piata, inoxul este cel mai rezistent in timp. Se poate curata foarte usor si arata intodeauna ca si nou. Daca isi pierde stralucirea, exista solutii speciale si tehnici de reconditionare cu un buget redus.
  4. Literele volumetrice au un aspect deosebit pentru fatada unui hotel. Acestea se pot realiza cu luminare directa si indirecta sau din spate gen halou. Se pot face din diferite culori, respectand astfel elementele din manualul de identitate al hotelului. In cazul firmelor luminate exterior cu reflectoare, ele se vor amplasa astfel incat sa asigure o luminare uniforma, care sa puna in evidenta cladirea si care sa nu deranjeze traficul auto si pietonal.
  5. Nu in ultimul rand, recomandam alegerea literelor volumetrice din inox pentru un hotel si datorita aspectului curat, elegant, rafinat, care denota calitatea serviciului din respectivul hotel. O idee originala si bine definita devine un instrument essential de marketing, ajutand hotelul sa fie usor identificat si retinut de catre oaspeti.

Vrei sa ai cele mai bune dotari pentru hotelul tau si sa primesti sfaturi de la specialisti? Click aici pentru catalogul Horeca

Articol scris de Alina Muresan in colaborare cu specialistul Horia Dobre de la SignCraft.