Analiză: Necesarul de mochetă pentru proiectele HoReCa din 2021

Conform singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2021 au fost monitorizate 354 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la care se estimează necesar de mochetă. Cumulat, șantierele ocupă o suprafață de 2,29 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 8,90 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța (33 proiecte), Brașov (25 proiecte) și București (23 proiecte). Iată cum se prezintă situația la nivel național:

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de mochetă sunt unități de cazare (244). De asemenea, au fost identificate și 34 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 48 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 110 proiecte de tip Food & Drinks, 21 centre de relaxare, 14 muzee, teatre, galerii, 29 proiecte de tip Entertainment și 13 Expoziții și Conferințe.

Ce tip de finanțare au proiectele cu necesar de mochetă?

Peste 76% dintre proiectele cu necesar de mochetă au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 270 proiecte private, 41 publice și 43 cu finanțate public-privată.

Hotel & Relaxare: PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?

În 2021 au fost identificate 429 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în construcție. Iată pe ce șantiere se lucrează în prezent:

  • Complex piscicol- 3 bazine și piscină, Vrancea
  • Hotel S+P+3E+4Er, Cluj
  • Pensiune turistică D+P+1E+M, Gorj
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 651 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ASSAD (6 proiecte), CUBICON INVEST (6 lucrări), ADURO IMPEX (5 lucrări), și AEDILIS PROIECT (5 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 469 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. Cele mai active companii sunt CONSTRUCTII ERBASU (6 proiecte), MIRON CONSTRUCT (5 proiecte), RIFANIA DRUMCONSTRUCT (5 proiecte), OVI CONSTRUCTION & REAL ESTATE (5 proiecte) și EN ELECTRIC PROIECT OFFICE (5 proiecte).