Sud-Est: evoluția domeniului Horeca în ultimele 30 de zile

Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 30 de zile au fost monitorizate 123 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona de Sud-Est a țării. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de peste 753 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 1,1 miliarde RON.

Cele mai multe proiecte au fost identificate în Constanța (70 investiții). De asemnea, au fost monitorizate și 30 proiecte în Tulcea, 9 în Buzău, 6 în Vrancea, 4 în Galați și 4 în Brăila.

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte monitorizate în ultimele 30 de zile în Sud-Est sunt unități de cazare (80). De asemenea, au fost identificate și 17 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 23 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 24 proiecte de tip Food & Drinks, 5 centre de relaxare, 3 muzee, teatre, galerii, 5 proiecte de tip Entertainment, 2 de tip Expoziții și Conferințe și 1 Zoo.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 30 de zile au fost identificate 3 proiecte în stadiul de intenție, 12 în proiectare, 60 în autorizare, 13 înainte de execuție, 20 în construcție, 7 în stadiul de amenajare și 8 finalizate.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Peste 74% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 70 investiții private, 20 publice și 12 cu finanțare public-privată.

PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?
  • Agropensiune P+1E+M, Tulcea
  • Sală polivalentă D+P+1E cu 5000 de locuri, Constanța
victa.ro
  • Reabilitare stadion Municipal Progresul P, P+1E, Brăila