Piața de wellness în 2021: Câte piscine se puteau oferta?

Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2021 au fost identificate 145 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la care se estimează necesar de piscine. Cumulat , acestea ocupă o suprafață de 2,24 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 8,41 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța (14 proiecte), Timiș (12 proiecte), CLuj (10 proiecte) și București (10 proiecte).

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de piscine sunt de tip Agrement (ștrand, piscină, locuri de joacă). De asemenea, au fost identificate și 28 proiecte de tip Agrement (sală sport, club, carting, distracție), 48 Food & Drinks, 51 unități de cazare, 21 centre de relaxarem 6 proiecte din categoria Entertainment și 4 expoziții.

În ce stadii se află proiectele analizate?

Potrivit VICTA.ro, au fost identificate 25 investiții în stadiul de proiectare, 29 în autoizare, 17 înainte de execuție, 48 în construcție, 12 în stadiul de amenajare, 13 finalizate și una în stadiul de licitație.

Ce tip de finanțare au proiectele cu necesar de piscine?

Domeniul Hotel & Relaxare a atras un număr mare de investiții publice și pulic-private. Așadar, au fost identificate 70 proiecte private, 43 publice și 32 cu finanțare public-privată.

Hotel & Relaxare: Pe ce șantiere se lucrează?
  • Complex hotelier – 41 căsuțe de vacanță, 3 piscine, 2 restaurante de 450 de locuri, Constanța
  • 4 căsuțe P+M din lemn calibrat și piscină, Hunedoara
  • Pensiune agroturistică Dp+P+1E cu 12 locuri de cazare și piscină, Cluj
HOTEL & RELAXARE: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 661 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul de proiecte, cele mai active companii sunt ASSAD (6 lucrări), AEDILIS PROIECT (5 lucrări), CUBICON INVEST (5 lucrări) și ADURO IMPEX (5 lucrări).

HOTEL & RELAXARE: CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI

În ultimele 3 luni au fost identificați 471 antreprenori generali în construcții care au efectual lucrări de tip Hotel & Relaxare. Conform VICTA.ro, cele mai active companii sunt CONSTRUCTII ERBAȘU (6 proiecte), OVI CONSTRUCTION & REAL ESTATE (5 proiecte), EN ELECTRIC PROIECT OFFICE (5 proiecte), DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT (5 proiecte) și RIFANIA DRUMCONSTRUCT (5 proiecte).