Soluții integrate de înverzire

Proiectare urbană și amenajare peisagistică

Amenajările de arhitectură peisageră a spațiilor urbane, rezidențiale sau industriale, reprezintă unele dintre cele mai complexe proiecte deoarece trebuie să îmbine două aspecte esențiale: esteticul și funcționalitatea. Fiecare spațiu care se dorește a fi înverzit începe prin proiectarea peisagistică, astfel încât beneficiarul să previzualizele amenajarea și să aibă estimări financiare și estetice în funcție de elementele propuse.

Echipa noastră de arhitecți peisagiști proiectează amenajări sustenabile, adaptate armonios, complet funcționale, menite sa aduca o oază de natură în marile aglomerații urbane.

Amenajare peisageră

Implementarea proiectelor de arhitectură peisageră implică creearea legăturii dintre mediul natural și cel antropic, armonizarea elementelor naturii cu cele construite. Echipele OxyGazon amenajează parcuri, grădini publice ori private, scuaruri, locuri de joacă, terenuri sportive etc. prin plantarea rulourilor OxyGazon și a plantelor ornamentale, dar și prin montarea de elemente de joacă sau mobilier urban. De asemenea, oferim servicii de mentenanță sau reamenajare pentru spațiile deja existente. Astfel, amenajăm spații verzi care aduc oamenii mai aproape de natură.

Sisteme de irigații și drenaj

Alături de aer, lumină și nutrienți, apa este un element esențial pentru o dezvoltare armonioasă a plantelor. Irigarea este o operațiune complexă care depinde de cantitatea de apă, intervalul de timp, factorii geografici sau influențele climatice. Sistemele de irigații automatizate stabilesc încă din etapa de programare toate aceste condiții, astfel încât peluzele să fie corect întreținute. OxyGazon proiectează și implementează siteme de irigații prin aspersie, o rețea de conducte și conexiuni subterane care au rolul de a:

  • furniza în mod regulat apă plantelor;
  • reduce consumul de apă (eficientizarea cantității);
  • menține sănătatea plantelor.

Producție rulouri de gazon natural

Cu o experiență de peste 15 ani în producția de rulouri de gazon natural, OxyGazon este unul dintre liderii de piață din industrie prin furnizarea permanentă a unui produs premium, rezistent și viguros. Din cele două ferme din România, poziționate strategic la Arad și Brașov, OxyGazon a călătorit în toate colțurile țării și a crescut valoarea a sute de proiecte de înverzire.

Acoperișuri și pereți verzi OxyGazon oferă soluții optime pentru proiectarea și amenajarea de acoperișuri, terase și pereți verzi – consultanță, studii de fezabilitate și proiecte tehnice. Acesteste proiecte cu avantaje ecologice, financiare, sustenabile și de mediu sunt lucrări tot mai apreciate în toată lumea, menite să creeze o oază de verdeață prin vegetația ușoară și ultraușoară pentru amenajări peisagistice pe acoperișul clădirilor: proiecte intensive, parcuri, spații de recreere, terase ale clădirilor de birouri, centre comerciale, parcări etc. Pentru implementarea acestor tipuri de proiecte folosim rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperișuri, materiale durabile care au rolul de a crește eficiența, siguranța și esteticul prin reducerea costurilor de întreținere.