HERTALAN®, sistem de hidroizolare din EPDM de la Carlisle

HERTALAN® sunt realizate din cauciuc sintetic – etilen propilen dien monomer (EPDM) i permit izolarea acoperisurilor (inclusiv celor verzi), subsolurilor, piscinelor, rezervoarelor de apa, solutiilor de ecologizare, chiar si prin aplicarea unui singur strat. De asemenea, produsul este livrat la suprafete foarte mari, aceste doua caracteristici ducand la diminuarea considerabila a timpului de executie si, concomitent, a cheltuielilor aferente operatiunilor logistice.

Produsul are o durata de exploatare de peste 50 de ani (studiul SKZ), iar costurile de intretinere sunt reduse. Aplicarea este sigura, realizandu-se
fara flacara deschisa, iar membranele sunt ignifuge (clasa E). Membranele HERTALAN® EPDM prezinta o elasticitate permanenta de peste 400% si sunt rezistente la actiunea radiatiilor ultraviolete si a ozonului. Materialul se pune rapid in opera, fiind stabil in intervalul de temperatura – 40 °C – 120 °C.

De asemenea, o caracteristica importanta pentru proiectele care impun hidroizolarea teraselor pe care se planteaza vegetatie este aceea ca hidrosistemul HERTALAN® EPDM are o rezistenta deosebita la penetrarea radacinilor. De asemenea, HERTALAN® prezinta o anduranta sporita la actiunea acizilor si solutiilor hidroxilice. Un avantaj major este dat inclusiv de masa redusa, care se situeaza la numai 1,23 kg/mp/mm.


Centre specializate de instruire pentru aplicarea corecta a materialului
Carlisle Construction Materials, parte a grupului Carlisle, detine unitati de productie in Kampen – Olanda, Baia Mare – Romania si Mansfield Nottinghamshire – Marea Britanie. Fabrica din Romania a fost construita in 2004 si are o capacitate de productie de peste 1 milion mp de HERTALAN® EPDM anual, la care se adauga alte 25.000 de articole. Centrul are o dotare tehnica de exceptie cu ajutorul careia asigura solutii adaptate cerintelor partenerilor. Pentru gama de membrane HERTALAN® EPDM, care inregistreaza un succes continuu de peste 50 de ani de cand a fost lansata, Carlisle a infiintat centre de instruire, unde sunt sustinute cursuri tehnice si organizate ateliere practice de punere in opera, facilitand participanilor familiarizarea cu beneficiile majore ale produsului. In cadrul acestor seminarii, se ofera informatii complete despre toate solutiile complete de hidroizolare HERTALAN® EPDM, inclusiv in ceea ce priveste adezivii si accesoriile HERTALAN® recomandate, pentru obtinerea unor rezultate optime. Informatii suplimentare, la www.hertalan.ro