SIBIU: Noua bază sportivă a Sibiului este scoasă la licitație

Zece milioane de lei, fără TVA, a alocat Primăria Sibiu contractului de proiectare și execuție a spațiului de agrement din zona Obor, contract tocmai scos la licitație.

www.turnulsfatului.ro

Proiectul constă în amenajarea următoarelor facilități: un teren de fotbal de categoria B la dimensiunile cerute de FIFA (68 x 105 m), o tribună pe structură metalică pentru 520 de locuri, teren artificial pentru minifotbal sau handbal, două terenuri de tenis sau tenis cu piciorul, un teren de baschet și de volei și o zonă pentru tenis de masă (două mese). Acestea sunt câteva din detaliile zonei de agrement pe care Primăria Sibiu intenționează să o amenajeze în zona Obor (în continuarea skate-park-ului, pe un teren de aproximativ 23.000 de mp). ”Terenurile sportive vor fi împrejmuite și iluminate, aleile și zonele pietonale vor beneficia de iluminat arhitectural ambiental, iar incinta va fi echipată cu o instalație de supraveghere video”, se arată în studiul de fezabilitate care face parte din documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția acestei zone de agrement, potrivit www.turnulsfatului.ro.

10 august 2021 este termenul limită până când firmele interesate de acest contract pot depune oferte. Funcționarii Primăriei și-au propus să termine mult mai repede decât de obicei evaluarea ofertelor, până cel mai târziu pe 9 septembrie 2021. În departajarea ofertelor, prețul cel mai mic contează în proporție de 85%, zece procente fiind alocate experienței managerului de proiect și 5% – experienței inginerului specializat în construcții civile, drumuri și poduri.

După semnarea contractului, în termen de cel mult trei luni ar trebui finalizate proiectul, detaliile de execuție și dosarul pentru autorizația de construire. Iar pentru partea de execuție, termenul impus prin caietul de sarcini este de cel mult șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.