Aplux – Ce trebuie să știm înainte să cumpărăm mobilier de grădină?

Aplux și-a propus să ofere o gamă largă de mobilier de lux de grădină și terasă din Olanda pentru clienți exigenți, care apreciază calitatea. Echipa este pasionată de mobilierul de grădină și terasă de calitate superioară, care conferă caracter unic spațiilor amenajate. Aplux înseamnă produse de lux, customer service excelent și livrare și montare premium. Cum alegem corect mobilierul de grădină aflăm de la Sylvester Réka, General manager Aplux.

Care sunt trei capcane des întâlnite la achiziția mobilierului de grădină? 

Există mai multe capcane care trebuie evitate la achiziția mobilierului de grădină.. 

aplux.ro

O capcană des întâlnită este documentarea insuficientă cu privire la calitatea mobilierului de grădină și alegerea în funcție doar de preț. Unele seturi de mobilier pot părea foarte atractive în poză sau chiar și în realitate, dar dacă materialele din care sunt confecționate nu sunt de calitate, mobilierul nu vă va mulțumi pe termen lung. Este posibil ca acesta să se deterioreze repede din cauza intemperiilor sau să nu suporte suficientă greutate.

O altă capcană poate apărea dacă nu verificați atent dimensiunile pieselor de mobilier alese și realizați doar după ce mobilierul este deja livrat că nu încape așa cum v-ați imaginat sau nu se potrivește în spațiul disponibil.

În cele din urmă, a treia capcană apare atunci când nu luați în considerare spațiul de locuit interior și exterior ca un întreg. Trebuie să fiți atent la stilul și atmosfera pieselor de mobilier exterior, astfel încât acestea să se armonizeze cu spațiile deja amenajate.  

aplux.ro

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui beneficiar din domeniul rezidențial pentru  achiziția corectă de mobilier pentru grădină? 

Alegeți calitatea! Poate că un set de mobilier de grădină de calitate superioară costă considerabil mai mult decât unul mai simplu, însă pe termen lung vă veți bucura de alegerea făcută. Vă va satisface designul deosebit al acestor seturi, precum și confortul oferit de acestea. Seturile de calitate premium sunt confecționate din materiale foarte atent alese, sunt făcute să fie confortabile și să reziste în timp elementelor și intemperiilor la care sunt expuse pe parcursul anului.  

Alocați destul timp documentării și nu vă temeți să întrebați furnizorul despre materialele folosite la  realizarea mobilierului ales. Există multe seturi cu cadru din aluminiu vopsit electrostatic, însă merită verificată și grosimea cadrului. Este important ca și șezutul și spătarul să fie confecționate din spumă cu uscare rapidă, care nu se îmbibă cu apă și se usucă rapid. Husele pernelor trebuie să fie ușor de curățat și este de preferat să fie prevăzute cu fermoar în cazul în care trebuie spălate. Rezistența la UV și la decolorare este un alt lucru important în cazul mobilierului de grădină expus la soare. 

Seturile de mobilier de grădină Higold și Apple Bee, comercializate doar de Aplux.ro în România  corespund tuturor acestor criterii enumerate.  

Luați în considerare stilul spațiului pe care doriți să-l amenajați. Terasa sau grădina amenajată este o  extensie a spațiului de locuit și reflectă personalitatea noastră. Așadar, la alegerea pieselor de mobilier exterior este bine să alegeți piese cu un design care să armonizeze în culori și texturi cu spațiul pe care doriți să îl amenajați, precum și cu designul interior al casei.  

aplux.ro

Ce piesă de mobilier nu trebuie să lipsească din grădină? 

Dacă aveți posibilitatea să alegeți doar un singur set pentru grădină sau terasă, acel set să fie un set cu masă și scaune. Scaunele să fie foarte confortabile, cu perne de șezut din spumă cu uscare rapidă, și neapărat cu cotieră. Astfel, acest set dining poate îndeplini rol dublu: puteți servi masa cu familia sau  prietenii, iar datorită scaunelor confortabile, similare cu un fotoliu, veți putea sta liniștit chiar și toată  seara lângă masă la un pahar de vin, fără să vă simțiți incomod.

În cazul în care aveți destul spațiu, un set de mobilier de grădină cu canapea și fotolii sau un colțar și o măsuță de cafea este tot ce aveți nevoie pentru a crea un colț primitor în grădină, unde toți membrii familiei își vor petrece timpul cu mare plăcere.  

Pentru balcoanele sau terasele mai mici, un must-have de exterior sunt două fotolii confortabile și o  măsuță de cafea, sau un hamac frumos și colorat

aplux.ro

Nu uitați nici de accesorii! Lămpile de exterior, pernele și covoarele pot adăuga căldură și pot crea o atmosferă primitoare spațiilor exterioare amenajate, astfel încât să vă simțiți la fel de confortabil în grădină ca și în casă.