Romania facuta knockout de Bulgaria in materie de turism

In 2013 bulgarii au reușit să atragă turiști străini cât întreaga polulație a țării, estimată la circa 7 milioane de persoane. Comparativ, românii stau de patru ori mai prost la acest capitol. Conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică, în 2013, numărul turiştilor străini înregistraţi în unităţile de primire din România  a fost de 1.714.500.

Suprafata Bulgariei = 110910 km2

Suprafata Romaniei = 238391 km2

Cu o suprafata dubla (teoretic cu un dublu de obiective turistice) Romania atrage de 4 ori mai putini turisti straini.

ko

CUM SUNA VIITORUL?

Bulgaria: Guvernul se implica si tinteste o crestere cu 30-40% a industriei in urmatorii 15 ani

Bulgaria vrea să ajungă până în 2020 la un număr anual de turişti străini de 9 milioane, iar în următorii 10 ani numărul acestora să crească la 12 milioane, potrivit unei strategii naţionale pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului aprobată luni de guvern, transmite Novinite.

Romania: se bazeaza pe noroc

Daca analizam acest text „Turismul românesc ar putea avea „mai multă vizibilitate“ de pe urma problemelor pe care le are Ucraina. Cel puțin așa reiese din declarațiile oficialiilor Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), care vorbesc despre contextul geopolitic regional actual și influența pe care o are pentru segmentul de incoming. ” extras din revista CAPITAL Doamne ajuta sa vina cei din Republica Moldova in Romania…ca in Ucraina si Transnistria sunt tensiuni.

CATI BANI SE INVESTESC?

Bulgaria: Guvernul de la Sofia va aloca 10 milioane de leva (5 milioane euro) pentru promovarea Bulgariei ca destinaţie turistică.

Romania: 75 de milioane de euro, alocate de Uniunea Europeană sub forma de Fonduri Structurale – directionate prin ANT

EDUCATIA:

Turismul din Bulgaria este privat în proporţie de 100% şi a adăugat că 45.000 de studenţi bulgari studiază în străinătate, obiectivul autorităţilor fiind ca majoritatea acestora să revină în ţară pentru a aplica cunoştinţele dobândite. Sansa ca acestia sa se intoarca este mare.

Romania? Pai noi avem Delta Dunarii si il avem si pe Dracula? La ce bun sa mai invatam cum sa facem turism?

Sursa foto

Alte articole pe aceasta tema:

LUPTA INEGALA DINTRE TURISMUL ROMANESC SI CEL DIN BULGARIA

 

BULGARIA NE FURA SI HOTELIERII…NU DOAR TURISTII