Reynaers Aluminium România – sfaturi pentru achiziția corectă de ferestre și uși

Reynaers Aluminium este un specialist de top în dezvoltarea și comercializarea de soluții inovatoare și durabile din aluminiu pentru ferestre, uși și fațade. Focusul echipei este pe crearea de produse eficiente din punct de vedere energetic, realizate în mod responsabil, care fac diferența pentru case, clădiri și oamenii pe care îi deservesc. La ce să fie atent un client atunci când achiziționează astfel de soluții și cum arată piața de profil în prezent am aflat de la dl Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de ferestre și uși?

Achiziția corectă a ușilor și ferestrelor este extrem de importantă, pentru a atinge cel mai bun nivel de confort posibil. Dacă ar trebui să ofer câteva sfaturi, acestea ar fi să se țină cont de performanța tehnică și acustică a produselor alese, de fiabilitatea soluțiilor implementate, dar și de garanția oferită. De asemenea, bineînțeles că un alt factor esențial este și designul și cum se integrează în arhitectura imobilului, pentru un rezultat estetic final de excepție.

Pentru cei care își doresc un confort sporit, adaptat la ultimul standard de tehnologie, recomand ultimele inovații în domeniu, precum: uși cu control acces, cu deschidere automată (amprentă, cod, smartphone), ferestre cu ventilare automată, care permit programarea la intervale de timp pre-setat sau uși culisante, motorizate cu control acces, complet automatizate. Toate produsele Reynaers Aluminiu folosesc cea mai nouă tehnologie, având în spate procese complexe de cercetare și dezvoltare, teste și cunoștințe care îndeplinesc cele mai înalte standarde și cerințe de calitate. Oferim soluții excelente de automatizare, ce pot fi integrate ușor pentru orice locuință cu sistemul de BMS al casei pentru ferestre, uși și uși glisante. Principalul avantaj al tehnologiei Reynaers constă în faptul că toate soluțiile sunt plug & play, fiind ușor de produs, montat și integrat în sistemul smart home.

Care sunt 3 capcane/greșeli des întâlnite pe care observați ca le fac cumpărătorii când achiziționează tâmplăria pentru casă?

În primul rând, o greșeală frecventă o constituie alegerea unor soluții cu cost redus, pentru că acestea se dovedesc în timp a fi de fapt mai scumpe decât o soluție conformă, dar cu un cost inițial mai mare. Unii consideră imprudent să plătești prea mult, fără să înțeleagă că este mult mai rău să plătești prea puțin. Când prețul este prea scăzut, riști ca produsul achiziționat să nu se ridice la nivelul așteptărilor și nu va îndeplini cum trebuie funcțiile pentru care a fost creat. De altfel, produsele care fac rabat la preț, inevitabil fac rabat și la calitate, de aceea este important să investim inteligent, pentru a nu fi dezamăgiți ulterior. La capitolul greșeli, intră și alegerea unei soluții care nu este sustenabilă și prietenoasă cu mediul, în detrimentul unei soluții din aluminiu, care se poate recicla la sfârșitul duratei de viată. Tot aici, se poate menționa și neinformarea în prealabil asupra soluțiilor de automatizare a tâmplăriilor, care pot aduce economii de consum de energie considerabile. 

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrați sau pe care le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit? 

Printre cele mai recente proiecte pentru care Reynaers Aluminium a livrat soluții inovatoare se numără complexul rezidențial de locuințe Amber Forest, complexul One Peninsula sau proiectul Acmanic, toate din București.

Amber Forest

Astfel, pentru Amber Forest, prima suburbie completă din România, am livrat sistemul de tâmplărie de aluminiu pentru uși și ferestre Reynaers Masterline 8 High Isolation, care înglobează cea mai înaltă tehnologie și contribuie la atingerea celor mai înalte standarde de eficiență energetică și funcționalitate. La complexul One Peninsula am integrat soluția noastră premium de uși glisante, Hi Finity, un simbol al designului modern, care combină ultimele tendințe ale esteticii contemporane cu performanțe deosebite. Ansamblul de uși glisante complet transparent și accesibil, extinde perfect interiorul casei spre exterior. O altă soluție premium integrată aici este sistemul pentru ferestre și uși SlimLine 38, cu deschidere interioară sau exterioară, și cu un nivel ridicat de izolare termică, care îmbină eleganța și confortul, într-un design unic. Acesta reprezintă soluția perfectă atât pentru construcțiile arhitecturale moderne, cât și pentru renovări, oferind o soluție îmbunătățită termic. Tot pentru One Peninsula, s-a folosit sistemul de fațadă și acoperiș ConceptWall 50, care oferă o viteză foarte mare de construcție, libertate nelimitată în proiectare și performanțe excepționale. Variantele fațadei de tip stick au un nivel ridicat de izolare termică, oferind eficiență energetică până la nivel de casă pasivă.  

Crown Towers

Iar pentru Acmanic, am livrat, de asemenea, sistemul SlimLine 38, folosit și pentru One Peninsula, dar și soluția pentru uși glisante MasterPatio, izolarea superioară și componentele reciclate făcând din această soluție premium din aluminiu opțiunea ideală pentru orice proiect durabil. De asemenea, tot pentru acest complex s-a folosit sistemul pentru ferestre de înaltă calitate MasterLine 8, care combină nenumărate opțiuni de design cu cea mai bună performanță din clasa sa și o viteză de producție de neegalat. Această nouă generație de ferestre din aluminiu este disponibilă pe trei nivele de izolare termică, pentru a se potrivi oricărei cerințe de proiect.

Yacht Kid

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

Una dintre cele mai mari provocări din acest an o reprezintă contextul inflaționist care se prefigurează a continua, alături de termenele de livrare crescute pe întreg lanțul de aprovizionare. Cu toate acestea, clienții Reynaers Aluminium au rămas constanți, iar noi avem parte în continuare de proiecte de anvergură.

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. în România în următoarele 6-12 luni?

Anul acesta am asistat la schimbări legate de cererea în piață, care cred ca se vor menține. Consumatorii au devenit mult mai selectivi, iar cererea pentru calitate primează pentru confortul personal. Acest lucru se reflectă și în bugetul alocat pentru casă. Pe partea de rezidențial suntem deja furnizorul preferat de mulți dezvoltatori importanți, iar această zonă se anunță de asemenea pozitivă pentru noi. Activăm pe o piață din ce în ce mai educată, care tinde spre îmbunătățirea mediului de viață și de lucru al oamenilor, aspecte ce creează un context pozitiv pentru noi, pentru că livrăm produse și soluții de top. În ceea ce privește evoluția pieței construcțiilor, ne așteptăm ca ritmul ascendent să continue, în ciuda contextului actual.

Ne puteți spune câteva din obiectivele Reynaers Aluminium Romania pe care le implementați în această perioadă?

În 2021, ne-am extins prezența pe piața locală prin 3 noi showroom-uri, ceea ce ne facilitează o acoperire puternică în întreaga țară și pe care dorim să o continuăm anul acesta prin alte două noi locații. De asemenea, lucrăm constant la îmbunătățirea fluxurilor operaționale și logistice. Totodată, continuăm dezvoltarea la nivel regional prin consolidarea echipelor locale, dar și dezvoltarea portofoliul de produse, pentru a le oferi partenerilor noștri cea mai nouă tehnologie în domeniu.

Maurer Panoramic