Reabilitarea pavilioanelor Expoflora din Parcul Herăstrău va oferi o gamă diversă și fascinantă de plante exotice aduse din regiuni precum Marea Mediterană, Indochina, Caraibe și Oceania

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București s-a angajat într-un proiect ambițios de reabilitare a pavilioanelor Expoflora din Parcul Herăstrău, proiect programat să fie finalizat în luna mai. Anunțul a fost făcut de către consilierul general al Primăriei Municipiului București, Nicorel Nicorescu, pe platforma de socializare Facebook. Pavilionul va găzdui o varietate impresionantă de plante exotice provenite din regiuni precum Marea Mediterană, Indochina, Caraibe și Oceania.

Redeschiderea pavilioanelor este programată pentru data de 10 mai și face parte din proiectul „Steward 2024”, ce își propune să revitalizeze zonele de expoziție florală din capitală. Originea proiectului se regăsește în anii ’70, când o stewardesă de la compania Tarom a fost unul dintre pionierii în aducerea de plante rare din regiunile tropicale și subtropicale. Inițiativa acesteia a condus la încheierea unui protocol pentru aprovizionarea pavilioanelor Expoflora cu astfel de plante exotice.

În spiritul continuării acestei tradiții, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București îi invită pe toți pasionații de floricultură să contribuie la acest proiect prin donarea de plante pentru expoziție. De asemenea, aceștia sunt încurajați să trimită fotografii ale plantelor pe care doresc să le ofere.

Reabilitarea pavilioanelor Expoflora și deschiderea lor publicului reprezintă nu doar o oportunitate de a aduce o nouă viață într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din București, ci și o modalitate de a promova diversitatea și frumusețea plantelor exotice în rândul locuitorilor și vizitatorilor orașului.

SURSA ARTICOL