Parteneriat global pentru industria hoteliera

Organizaţia Mondială a Turismului a lansat în colaborare cu reprezentanţi ai asociaţiilor hoteliere de top de la nivel internaţional şi regional, un parteneriat global pentru industria hotelieră cu scopul de a aduce laolaltă reprezentanţi ai industriei pentru a împărtăşi cele mai bune practici şi pentru a găsi poziţii comune la aspecte precum calitatea hotelurilor, distribuţie sau trenduri majore înregistrate în rândul consumatorilor de turism care ar putea avea un impact asupra evoluţiei industriei hoteliere.

Prima întâlnire din cadrul parteneriatului a avut loc la Madrid şi s-a focusat pe nevoia de a elabora instrucţiuni de bază privind calitatea hotelurilor şi pe importanţa îmbunătăţirii relaţiei dintre industria hotelieră şi sistemele online de distribuţie. Participanţii au discutat de asemenea provocările cu care se confruntă în prezent industria hotelieră, în contextul crizei economice de la nivel global, şi cum ar putea afecta acestea dezvoltarea pe termen scurt a afacerilor din industria hotelieră.

În ceea ce priveşte viitorul colaborării dintre UNWTO şi asociaţiile hoteliere, acestea din urmă au subliniat relevanţa organizării unui forum pentru a face schimb de experienţe şi de bune practici, dar şi importanţa derulării unor studii pe subiecte de interes comun, pe baza cărora să se poată emite recomandări şi propuneri în beneficiul industriei.

La întâlnire au participat: International Hotel&Restaurant Association (IH&RA), European Trade Association of Hotels, Restaurants and Cafés (HOTREC), the American Hotel & Lodging Association (AH&LA), the Egyptian Hotel Association (EHA), Federal Hospitality, the Association of South Africa (FEDHASA), Federación Empresaria Hotelera Gastronómica de la República Argentina (FEHGRA), Hotel Association of Canada (HAC) şi Balkan Alliance of Hotel Associations (BAHA).

A doua întâlnire din cadrul parteneriatului global pentru industria hotelieră va avea loc în Istanbul, Turcia, în perioada 3-5 aprilie 2013.

Sursa
Add a Comment