Se pregateste constructia primului oras pe verticala din Romania

Timisoara este localitatea in care dezvoltatorul imobiliar Werk Property Group planuieste sa investeasca 14 milioane de euro intr-un proiect unic: primul oras pe verticala dezvoltat pe piata imobiliara din Romania.

Planul este ca proiectul sa reuneasca 120 de locuinte amplasate intr-o cladire cu 10 etaje. Lucrarile sunt programate sa inceapa in perioada imediat urmatoare, iar termenul de finalizare a fost stabilit pe sfarsitul anului 2019.

Ce inseamna mai exact un oras vertical?

Acest concept este definit de o arhitectura unica si facilitati care nu sunt intalnite la proiecte rezidentiale conventionale. Concret, fiecare locuinta va reprezenta o casa in sine si va dispune de terase cu suprafete foarte generoase asemanatoare unor gradini, precum si spatii comune ample pe fiecare nivel. Se va pune accent pe folosirea luminii naturale si amenajarea zonei cu plante si spatii verzi.
Proiectul presupune si dezvoltarea unei paduri verticale, amenajarea unui atrium generos, a unei piscine exterioare, o zona de receptie, un cinematograf si o sala de fitness.

Ne-am propus sa dezvoltam un proiect care va redefini stilul de viata urban. Vox Vertical Village va reuni toate beneficiile specifice locuirii intr-o casa amplasata la sol, intr-o zona cu spatii verzi ample, dar si avantajele evidente ale unui proiect modern, intr-o cladire cu un grad ridicat de confort si siguranta, a declarat Virgil Tornoreanu, Managing Partner Werk Property Group, citat de constructiv.ro.

Acest proiect unic – care poarta numele Vox Vertical Village – va reuni locuinte cu 2 si 3 campere, precum si penthouse-uri cu 4 camere, fiecare unitate locativa urmand sa fie prevazuta cu cate o terasa generoasa in suprafata de minimul 57 de metri patrati. Suprafata totala a teraselor locuintelor din cadrul acestui veritabil oras pe verticala ar urma sa ajunga undeva la 7000 de metri patrati.

Sursa articol si foto: constructiv.ro

Urmareste stadiul acestui proiect si al altor proiecte asemanatoare pe victa.ro!