Primul Park&Ride din Brașov devine realitate

Primarul Allen Coliban a dat vineri ordinul de începere a lucrărilor la primul Park&Ride din municipiul Brașov, situat lângă viitoarea Sală Polivalentă. Acest proiect face parte din strategia municipalității de promovare a mobilității cetățenilor în detrimentul utilizării autoturismelor, ci și o inițiativă menită să ofere condiții mai bune turiștilor și să atragă mai mulți vizitatori în oraș prin facilități de parcare și acces ușor la evenimente sportive sau culturale din viitoarea Sală Polivalentă.

Parcarea multietajată va fi construită în partea dreaptă a terminalului RAT din Bartolomeu, în apropierea viitoarei Săli Polivalente. Aceasta va avea 4 niveluri și peste 700 de locuri de parcare.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 85.660.124,22 lei + TVA, cu finanțare predominantă din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Lucrările vor fi efectuate de către Eren Cons, împreună cu mai mulți subcontractanți și terți, și se estimează că vor dura 12 luni.

Parcarea Park&Ride va dispune de 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice, cu o putere electrică variabilă între 11 și 55 kW/400V. De asemenea, va fi echipată cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, pentru gestionarea tarifelor de parcare și siguranța traficului, precum și un sistem de gestionare inteligent cu afișaj electronic pentru informarea rapidă a utilizatorilor cu privire la locurile de parcare disponibile. De asemenea, va exista și un sistem de supraveghere video pentru prevenirea incidentelor.

Pe deasupra parcării, se va amenaja o terasă circulabilă parțial înierbată, care va fi împodobită cu plante decorative, arbuști, bănci din lemn și alei.

Dacă te pasionează să fii mereu la curent cu cele mai recente și detaliate informații despre proiectele de construcție și dezvoltare turistică din diverse locații, atunci te îndemnăm să accesezi platforma Victa.ro.

Victa.ro oferă o gamă bogată de informații actualizate privind proiecte turistice, inclusiv detalii specifice precum: Stadiul proiectelor, investitori și dezvoltatori, date tehnice și logistice, imagini, contacte utile, etc.

SURSA ARTICOL