Primul in Europa: Cel mai mare pavilion expozitional din Europa dedicat pietrei naturale, deschis de PIATRAONLINE

Cel mai mare pavilion expozitional din Europa dedicat pietrei naturale a fost deschis de PIATRAONLINE in luna septembrie 2017. Avand o suprafata de 800 mp, acest spatiu expozitional reprezinta o invitatie adresata iubitorilor de piatra naturala, inclusiv proprietarilor de spatii HORECA si designerilor care se ocupa de amenajarea acestui tip de spatii. Peste 300 de produse au devenit exponate in acest pavilion original structurat, care seamana foarte mult cu o galerie de arta sub forma unui labirint, in care descoperim multa vegetatie.

Pietrele sunt din travertin, ardezie, ardezie flexibila, marmura, limestone etc. si au cele mai diverse tipuri de finisaje, de la slefuite, la antichizate sau buciardate, de la mate la scapitate. Aceste produse sunt perfect utilizabile la exterior, cat si la interior, cu mici exceptii (gratar, cuptor de gradina).

Diverse zone tematice

Pavilionul seamana cu o expozitie de arta combinata cu aspectul unui labirint si o gradina cu vegetatie. O zona centrala, de promenada, desparte cele doua ÔÇŁnaveÔÇŁ expozitionale in care ne putem plimba si admira frumusetea pietrei in acelasi timp. Suprinzatoare pentru un showroom exterior dedicat pietrei naturale este si vegetatia bogata care se potriveste foarte bine cu intreaga atmosfera. Exista zone destinate amenajarilor traditionale: cuptor de paine, gratar functional, obiecte decorative, dar si un colt lounge (canapele din marmura), de relaxare, o zona mediteraneeana, precum si un perimetru ÔÇŁcolumbianÔÇŁ reprezentat prin placi terrazzo cu modele inspirate din arta acestei tari.

Noile colectii de terrazzo si de blaturi, perfecte pentru HORECA

Modelele acestor placi terrazzo reprezinta o noutate absoluta pe piata noastra de amenajari, fiind facute special pentru PIATRAONLINE. Aceata colectie este lansata odata cu pavilionul ca urmare a interesului tot mai crescut al romanilor pentru placile terrazzo, folosite la noi in tara atat pentru placarile orizontale, cat si pentru cele verticale. Acest tip de placi sunt foarte utilizate si in amenajarea hotelurilor, cramelor, restaurantelor, cofetariilor etc. pentru atmosfera vesela pe care o degaja cromatica lor bogata si pentru rezistenta lor.

Printre surprizele oferite de acest pavilion se numara si noua colectie de glafuri si blaturi de piatra naturala (marmura, granit, travertin si limestone). Ele sunt astfel expuse incat sa iti poti da seama de modul in care arata textura pietrei in cadrul unei suprafete mai mari, asa cum este aceea a unui blat. Diversitatea foarte mare a produselor, precum si multitudinea solutiilor de montaj oferite de acest showroom exterior sunt doua elemente care, in final, vor ajuta la o mai rapida finalizare a proiectelor.

Arhitectii consultanti pentru proiecte HORECA si rezidentiale

O alta noutate pe care o gasim la PIATRAONLINE incepand din aceasta luna este prezenta unui grup de arhitecti in cadrul departamentului de ÔÇŁVanzariÔÇŁ. Clientii nehotarati care viziteaza spatiul expozitional vor avea un ajutor suplimentar venit din partea acestor tineri arhitecti care le vor explica specificul fiecarui produs adaptat diferitelor cerinte. Arhitectii, alaturi de consilierii de vanzari, vor insoti clientii prin noul spatiu exterior si in showroomul interior, astfel incat clientii sa isi poata alege in cunostinta de cauza cele mai potrivite produse pentru fiecare proiect in parte.

 

250.000 mp de produse. 7000 mp suprafata depozitare. 1500 produse.

PIATRAONLINE a crescut din acest an si capacitatea de stocare prin extinderea zonei de depozitare cu 2600 mp, ajungand astfel la un total al depozitului de aproape 7000 mp. In acest fel, suprafata insumata a produselor aflate permanent in stoc depaseste impresionanta cifra de 250.000 mp. Aceasta suprafata insumata a produselor depozitate va creste exponential in fiecare luna, cu scopul de a reduce cat mai mult timpul de asteptare al clientilor pentru executarea comenzilor. PIATRAONLINE isi diversifica mereu oferta, selectand cu grija furnizorii din cele peste 10 tari de unde importa peste 1500 de repere.

Daca pana acum PIATRAONLINE s-a dovedit un adevarat generator de inspiratie in cadrul showroomului interior, recunoscut si el pentru designul original si practic, acest nou spatiu expozitional ofera si mai multe sugestii de combinarea a produselor. Astfel, iubitorii acestor produse vor avea si mai multe optiuni, iar cei care nu au descoperit inca spectacolul pietrei naturale o vor putea face aici, in cel mai mare showroom exterior destinat pietrei naturale din Europa.

ÔÇ×Pavilionului Expozitional reprezinta un pas obligatoriu pe care a trebuit sa il facem pentru a continua inovatia in domeniu si pentru a imbunatati serviciile si produsele pe care le oferim clientilor. Dorinta de extindere o aveam in plan inca din 2015, timp in care am reusit sa achizitionam spatiul necesar (aprilie 2017) pentru a putea realiza o zona de prezentare exterioara la fel de spectaculoasa si de inspirationala precum interiorul showroom-ului. Pentru noi, acest proiect constituie o necesitate pentru a le putea oferi clientilor nostri un adevarat generator de inspiratie pentru proiectele lor de amenajare interioara sau exterioaraÔÇŁ, mentioneaza Mariana Constantinescu- Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE.

ÔÇ×Showroom-ul exterior este construit sub conceptul unui sistem modular ÔÇ×smartÔÇŁ care ofera posibilitatea de remodelare in proportie de 90%, pastrand astfel costurile de manevrare si reamenajare eficiente. In domeniul constructiilor, modificarea materialelor expuse in showroom se face la un interval de aproximativ 2 ani, iar actiunile de┬á reamenajare trebuie sa se realizeze intr-un timp foarte scurt pentru ca publicul sa aiba mereu acces la cele mai noi tendinte de pe piata de piatra naturalaÔÇŁ, spune Eduard Baicu, arhitect si designer de interior la Phenomena Laboratory, realizatorul proiectului Pavilionului Expozitional.

Inspiratie pentru designerii si proprietarii HORECA
Spatiul inedit propus de PIATRAONLINE, o premiera la nivel european, constituie o sursa majora de inspiratie pentru cei care sunt implicati in proiecte de tip HORECA. Aici se intalnesc nu doar materiale ce se pot admira in adevarata lor splendoare, dar felul in care sunt combinate reprezinta solutii potrivite pentru hoteluri, restaurante, baruri sau pensiuni, prin aspectul aparte pe care piatra naturala il poate conferi acestora.

Surse foto: piatraonline.ro, generatordeinspiratie.ro si piatraonline.com