Parchet personalizat cu stil, eleganta si rafinament

Cand vine vorba de design interior, aspectele care sunt luate in calcul si rezultatele obtinute, trebuie sa reflecte viziunea indentitatii vizuale a unei investitii Horeca. Tocmai de aceea este important ca fiecare element de design sa ofere o nota de originalitate, creativitate si amprenta personala prin care sa se diferentieze de alte proiecte similare.

Puteti oferi o infatisare rafinata si unica, unei incaperi prin intermediul parchetului decorativ cu intarsie. Pentru a afla mai multe despre aceste produse, am discutat cu Septimiu Petrascu, asociat al companiei Pavex Parquet, firma specializata exclusiv in productia de intarsii pentru parchet masiv.1

Cum v-a venit ideea infiintarii acestei afaceri in domeniul furnizarii de intarsii pentru parchet masiv?

Totul a inceput in anul 2000 cand a fost primul contact cu produsul, in fapt o mostra de bordura cu intarsie executata in Italia. A fost punctul de plecare dupa care a urmat, in decursul catorva ani, o perioada de informare, evaluare si apoi primele incercari de productie.2

Ce ar trebui sa stie un eventual client despre PAVEX PARQUET si de ce ar alege sa investeasca in produsele dvs?

Pavex Parquet este o firma specializata exclusiv in productia de intarsii pentru parchet masiv (pot fi si podele din lemn masiv). Parchetul cu care se instaleaza intarsiile se procura in todeauna separat.

Intarsiile produse sunt denumite ”borduri” si ”medalioane” acestea putand fi instalate impreuna cu parchetul masiv sau, mai rar, chiar cu podele din lemn masiv. Nu sunt compatibile insa cu podelele din lemn stratificat prefinisate (prelacuite) si se livreaza doar nefinisate (fara lac pe fata) pentru instalari traditionale (lipire, raschetare, lacuire).

De ce sa cumpar? Intarsiile pentru parchet masiv sunt in primul rand lucrari de estetica care se adreseaza unei clientele in cautarea unor lucrari cu o anume nota de individualism. Au durata de viata egala cu cea a parchetului (poate fi 50-100 de ani depinde de felul in care este ingrijit si de cate ori este refacut in timp) iar utilizarea lor corecta poate duce la crearea unor podele din lemn masiv cu valoare estetica si intrinseca ridicata si cu un anume grad de unicitate . Recomandam asistenta noastra – care este gratuita – in faza de proiectare a lucrarilor.3

Cat de mare este colectia de borduri si medalioane care se pot gasi in catalogul dvs, si cum se pot acestea personaliza?

Avem in present o colectie de circa 75 modele de borduri si peste 20 de modele de medalioane disponibile in cataloagele in format electronic (PDF) si pe siteul web. Sunt insa alte modele nepublicate create si disponibile pentru client. Important de stiut este ca putem crea modele.

Cum se poate efectua o comanda si care sunt pasi de urmat dupa ce s-a facut comanda?

Comenzile sunt preluate in urma unei discutii cu fiecare client in parte. Exista varianta de a comanda intarsiile asa cum sunt ele prezentate in oferta noastra (adica la dimensiuni si in combinatia de esente de lemn oferita) sau se pot personaliza – asta insemnand substituiri de esente de lemn, modificari de marime sau de design. Odata detaliile comerciale stabilite comanda poate fi data in lucru. Timpul pentru productie difera functie de cantitate, dificultatea modelului, spatial de productie disponibil. Nu exista nici un fel de stoc toate produsele sunt executate la comanda.