O padure tropicala in desert? Dubaiul se pregateste de o noua premiera!

Dubai e probabil ultimul loc de pe pamant unde te-ai gandi ca poti vizita o padure tropicala. Dar intr-un oras atat de extravagant, aflat mereu in goana dupa recorduri si premiere absolute, nu ar trebui sa ne suprinda faptul ca, in 2018, exact asta urmeaza sa se intample.

padure-tropicala-hotel

Cum e posibil sa faci o padure tropicala in mijlocul desertului? In principiu, dupa cum a dovedit-o Dubai-ul cu investitiile din ultimul deceniu, iti trebuie doar bani si ambitii uriase. Aici, chiar si dupa investitiile masive in insule artificiale si grandiosul hotel Burj Al Arab, arabii nu s-au oprit si au plusat cu Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume (828m si 163 de etaje). Merita mentionat si faptul ca, in top 30 al celor mai inalte hoteluri din lume se regasesc 8 hoteluri din Dubai, Burj Al Arab (321m) e abia al treilea in acest top, dupa alte doua hoteluri din Dubai: JW Marriott Marquis (355m), Rose Rayhaan (333m).

turnuri-hotel

Pentru constructia Burj Al Arab s-au cheltuit 7.8 miliarde de $, Burj Khalifa a costat 1.5 miliarde de $, astfel ca, prin comparatie, primul hotel cu propria padure tropicala din lume pare o investitie „modesta” de „doar” 300 de milioane de $.

Rosemont Hotel & Residences va fi administrat de Hilton Worldwide si este cea mai noua constructie luxurianta pe care o pun la bataie Emiratele. Hotelul va fi compus din doua turnuri a cate 47 de etaje: unul va functiona ca hotel de 5 stele, cu 450 de camere, iar celalalt turn va gazdui 280 de apartamente private. Unicitatea proiectului este data de faptul ca, in interior, dispusa pe 5 etaje la baza ambelor turnuri, va fi amenajata o padure tropicala artificiala plina cu plante exotice si copaci.

piscina-panorama

Proiectata de ZAS Architects, constructia va dispune de VIP Lounge, sali de conferinta, parcare de lux,  SPA, o zona generoasa de joaca pentru copii, un parc cu trambuline, un hol cu panorama de 360 de grade dispus la etajul 26, dar si o piscina de tip infinity, care se va extinde pana la marginea cladirii. Daca investitia merge conform planului, primii vizitatori vor fi cazati aici in anul 2018.

Curios sa afli ce hoteluri mari, pensiuni sau spatii de agrement se construiesc in Romania?

Noi iti spunem exact investitiile la care poti oferta!