Cifre interesante despre piata de turism din Romania anului 2014

Piata de turism din Romania a depasit 1 miliard de euro si a crescut in acest an dar nu mai mult de 10%.

Mai avem de invatat, in special in ceea ce priveste turismul intern: 600.000 turisti germani au vizitat litoralul bulgaresc in timp ce in Romania doar cateva mii.
cresterea turismului

Segmentul de business travel este unul interesant care înseamnă aproximativ 300 milioane de euro în România. Totusi lipsesc conferintele si evenimentele de business de mare amploare.
In cazul deplasarilor de afaceri, rezervările biletelor de avion sunt efectuate cu cinci până la șapte zile înainte de data plecării iar costul mediu al deplasărilor este de 300 de euro pentru o călătorie de două zile.
Cel mai mare trafic de deplasări este înregistrat din București (90%), oraș urmat de Cluj Napoca și Timișoara. Traficul domestic reprezintă doar 8% din totalul călătoriilor de afaceri. Cursele long courier însumează 30% din totalul călătoriilor

Într-un studiu realizat de Mercury Research împreună cu Asociaţia Global Market Research, pentru prima jumătate a acestui an, România ocupă locul 67 în topul celor mai apreciate 84 de destinaţii de turism din lume.
Același studiu arată că destinaţiile pe care românii le-au întâlnit cel mai des în ofertele operatorilor sunt Grecia (49%), Turcia (38%) sau Bulgaria (36%).
Raportul MasterCardGlobal Destination Cities Index, lansat ├«n aceast─â var─â, situeaz─â Bucure╚Ötiul pe pozi╚Ťia 90 din 132 de ora╚Öe.

Sursa