O nouă viziune pentru cultură: Reluarea lucrărilor la primul Muzeu de Artă Contemporană din România

Lucrările la primul muzeu de artă contemporană construit după 1989 în România au fost deblocate. Autoritățile au reluat licitația pentru această investiție, după ce primul constructor a intrat în insolvenţă, iar contractul a fost reziliat.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat un nou contract pentru continuarea proiectului, subliniind importanța acestuia. Construcția, evaluată la 4,7 milioane de euro, este realizată în proporție de 50% și va găzdui tezaurul artistic al Muzeului de Artă Vizuală Galați. Noua clădire, cu o înălțime de peste 20 de metri, va adăposti expoziții, ateliere și facilități moderne. Scopul este de a inaugura muzeul până la sfârșitul anului următor, oferind publicului acces la un sediu nou și spațios pentru arta contemporană.

Cum poți fi cu un pas înaintea concurenței?

În acest moment in județul Galați sunt în faza de proiectare sau construcție 13 astfel de proiecte, majoritatea concentrate chiar în orașul Galați.

Cât reprezintă costurile de modernizare cât și amenajare ale muzeului?

În ultima etapă de evaluare, suma rămasă de achitat pentru lucrările desfășurate la Muzeului de Artă Vizuală a fost reevaluată la un total de 30.636.639,35 lei fără TVA. În ceea ce privește criteriul pentru selectarea ofertelor câștigătoare – deși nu pare să fie relevant în acest caz – este legat de obținerea celui mai bun raport calitate-preț, cu o pondere de 80% acordată componentei financiare.

Fotografie a șantierului în data de 28.01.2022

Descoperă metodele prin care poți oferta înaintea competitorilor pentru proiecte din sfera culturală, utilizând platforma Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.

Sursa: https://constructfocus.ro/