Cum arata primul lift-bicicleta din lume?

Avand in vedere ca marile orase au inceput sa se dezvolte tot mai mult pe verticala, cu cladiri tot mai inalte, lifturile nu mai sunt un moft, ci o necesitate si o investitie care poate fi costisitoare atat de implementat cat si de intretinut. Tocmai de aceea au inceput sa apara diferite prototipuri de lifturi, iar una dintre cele mai interesante inventii este Vycicle, un lift care se misca folosindu-se de forta persoanei pe care o transporta.

Inventatoarea acestui proiect sustenabil, Elena Larriba, o studenta la arte, a luat o bicicleta, i-a demontat rotile, a blocat ghidonul, a fixat pinionul spate pana la o lungime buna a lantului, a montat sine pe perete si a obtinut primul lift-bicicleta din lume.

Pentru a usura procesul de urcare, a dotat prototipul si cu contragreutati, astfel ca utilizatorul lucreaza doar cu greutatea propriului corp atunci cand se deplaseaza. De asemenea, bicicleta si-a pastrat schimbatorul de viteze, astfel ca, in functie de preferinte, utilizatorii pot urca sau cobori cat de rapid sau lent doresc.

Aceasta inventie ar putea constitui o alternativa excelenta in locurile unde instalarea unui lift nu este posibila, dar si pentru constructiile noi care doresc sa fie mai eficiente energetic si mai prietenoase cu mediul. Liftul-bicicleta ar mai putea fi utilizat si de muncitorii care lucreaza la constructia de cladiri inalte, asigurandu-le o deplasare mai eficienta.

130 de ascensoare specificate in ultimele 30 de zile

Conform datelor centralizate de acceleratorul de vanzari prospec.ro, in ultimele 30 de zile arhitectii au specificat 130 de ascensoare pentru proiecte incadrate in proportie de peste 50% in domeniul rezidential (blocuri de apartamente sau ansambluri rezidentiale). 19% din proiectele care au nevoie de ascensoare sunt din domeniul HoReCa, iar 17% din domeniul retail.

Acestea sunt 3 dintre proiectele care au specificat ascensoare:

  • Imobil locuinte colective S+P+10E, Sibiu
  • Ansamblu rezidential cu 5 imobile de lux S+P+4E, Brasov
  • Complex rezidential 72 apartamente S+P+5E+2Er, Cluj-Napoca

Doresti mai multe informatii despre proiectele de mai sus sau alte proiecte active din Romania? Completeaza acest formular.