O comună din Botoșani construiește o mini-stațiune turistică

O comună din Botoșani reinventează turismul la Prut și construiește o mini-stațiune turistică în amonte de barajul Stânca-Costești. 4 pensiuni, plajă, debarcader, restaurant pescăresc, festival pescăresc cu scenă de 25.000 euro, concursuri de pescuit și gătit pește, toate acestea cu bani europeni pe malul Prutului, pe raza comunei Ripiceni.

pescuit

Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni, a declarat că pe 15 martie vor fi depuse proiectele care vor primi finanțare prin FLAG Sulița, în total Ripiceniul urmând să atragă un milion de euro.

„Pe 15 martie depunem proiect, în iunie sau iulie semnăm contractul de finanțare după care organizăm licitațiile. Totul trebuie construit până la sfârșitul lui 2015, dar eu cred că vom reuși mai devreme”, a declarat Talef.

Primarul comunei Ripiceni spune că proiectul prevede și asfaltarea a două drumuri pentru accesul la cele 4 pensiuni care vor fi construite pe malul Prutului.

Pentru fiecare pensiune se vor aloca 100.000 euro din finanțarea europeană, urmând ca privații care le vor construi să contribuie cu 25.000 euro cofinanțare.

Ripiceniul vrea să atragă turiști prin specificul pescăresc, prin frumusețea barajului Stânca-Costești și a frumuseții zonei, iar pe lângă botoșăneni și turiștii care merg în Bucovina se urmărește atragerea și a turiștilor din Republica Moldova, mai ales după ce basarabenii vor intra fără viză în România și UE.

Sursa poza si sursa articol

call to action ri