Mureș: Lanțul hotelier Ensana din Sovata vrea să creeze 120 de camere noi în 3-5 ani

Grupul Ensana Health Spa Hotels (fost Danubius), care deţine trei hoteluri în staţiunea Sovata din judeţul Mureş, are în plan să ajungă la o capacitate de cazare de aproape 1.000 de locuri în următorii 3-5 ani, scrie zf.ro. Investiţii se ridică la aproximativ 20-25 de milioane de euro, potrivit declaraţiilor făcute de reprezentanţii companiei în cadrul unei conferinţe de presă.

zf.ro

„Acum suntem în curs de renovare a hotelului Sovata şi lucrăm cu arhitecţi români. Viitoarele proiecte le vom dezvolta cu un arhitect din Spania, dar sunt investiţii pentru următorii 3-5 ani. Vrem să construim clădiri noi, un corp de trei vile şi vom transforma fosta bază de tratament de la Lacul Ursu în camere de hotel, ceea ce înseamnă că vom avea încă 120 de camere noi“, a spus Andrei Rusu, director de operaţiuni al lanţului Ensana Health Spa Hotels.

Cele trei hoteluri din Sovata sunt sub eticheta Ensana şi au în total 800 de locuri cazare în aproape 400 de camere duble. Astfel, cu noile capacităţi, se va ajunge la aproximativ 1.000 de locuri de cazare. Investiţiile în noul proiect se ridică la 20-25 de milioane de euro, conform estimărilor făcute de oficialii businessului, valoare care poate fluctua în funcţie de inflaţie.

„În 15 ani, de când administrăm cele trei hoteluri, dar şi Lacul Ursu şi Lacul Aluniş, am făcut investiţii de peste 30 de milioane de euro. Pentru a deschide hotelul Ursina, fapt ce a avut loc anul trecut, am investit 8,5 milioane de euro, iar acum pentru a renova hotelul Sovata investim 2,4 milioane de euro“, a adăugat Andrei Rusu.

Oficialii Balneoclimaterica, compania care operează în România hotelurile Sovata Health Spa Resort (patru stele), Brădet Health Spa (patru stele) şi Ursina Health Spa Hotel (trei stele), susţin că au reuşit să se dezvolte, pentru că şi administraţia locală a contribuit la dezvoltarea infrastructurii, în ultimele două decenii făcând investiţii de peste 40 de milioane de euro, dar şi pentru că proprietarii din Anglia au susţinut acest pas, Sovata fiind în prezent cea mai dezvoltată staţiune din cele 5 ţări în care grupul este activ.