Monitorizare structurala si geotehnica pentru proiectul Ana Tower

SIXENSE GROUP Romania face pate din cadrul unui proiect unic de birouri construit pe un teren intravilan cu o suprafata de 3250 m2, in inima Bucurestiului.

Aceasta cladire are un regim de inaltime 3S+P+24E+Eth, avand o suprafata la sol desfasurata de aproximativ 33,650 m2, devenind astfel cea mai inalta cladire de birouri aflata in constructie din Bucuresti.

Echipa noastra din Romania a realizat instrumentarea si monitorizarea noii cladiri. Serviciile integrate de monitorizare structurala si geotehnica au facilitat reducerea riscurilor asociate cu procesul de constructie si operare a noii cladiri prin monitorizarea continua a santierului si implementarea de tehnologie de top, specifica cerintelor acestui tip de proiect.

Pe durata executiei, specialistii SIXENSE au executat masuratori de nivelment geometric, masuratori inclinometrice si piezometrice. Scopul actiunii de monitorizare este urmarirea comportarii in timp a lucrarilor in vederea validarii ipotezelor de calcul si optimizarea managementului riscului pe durata executiei lucrarilor de constructii civile.

Ana Tower va deveni o cladire de birouri cu o eficienta enegergetica foarte ridicata si un design inovator al structurii. Acest proiect unic, nu doar prin dimensiunea sa, ci si prin solutiile tehnice adaptate procesului de constructie, a fost posibil cu implicarea companiei Strabag, in calitate de Antreprenor General.