La ROMHOTEL 2015 a avut loc prima editie a Black Sea Food Summit
|Expozitia internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante – ROMHOTEL (www.romhotel.ro) desfasurata intre 12 si 15 noiembrie a reunit si la cea de-a 23-a editie 70 de companii romanesti si straine care activeaza pe piata de HORECA, in calitate de producatori si distribuitori de produse si servicii destinate industriei ospitalitatii.
Au fost prezente firme care ofera atat solutii dedicate amenajarii si dotarii hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor si barurilor, cum ar fi: mobilier, decoratiuni si accesorii pentru structurile de primire, unitatile de alimentatie publica, catering, fast-food, cat si echipamente nou aparute: produse de asigurare a igienei si curateniei, electronice mari si mici, produse de intretinere a retelelor electrice, solutii de iluminat, etc.
Noutatea ROMHOTEL 2015
A constat in desfasurarea editiei de debut a BLACK SEA FOOD SUMMIT.
Este vorba despre primul eveniment regional care si-a propus sa reuneasca specialistii romani si internationali, din industria alimentatiei si de Food Service (servicii de catering), in cadrul unor dezbateri si demonstrantii pe teme si solutii ce au ca scop un viitor responsabil in ceea ce priveste consumul produselor locale fara a epuiza resursele. In acelasi timp Black Sea Food Summit isi propune ca la urmatoarele editii sa cuprinda discutii cu privire la stabilirea si promovarea unor politici de anti-risipa alimentara, care sa implice si protectia mediului inconjurator si care sa se inscrie in trendurile de la nivel mondial.
Organizat de Sarbatoarea Gustului in parteneriat cu Romexpo, Black Sea Food Summit a avut invitati la prima editie doi chefi de renume, Jacques Henrio, care este charcutier-traiteur (specialist in prelucrarea si designul de prezentare al produselor si preparatelor din carne) si Frédéric Jaunault, specialist in designul si sculptura in fructe si legume.
Pe parcursul celor patru zile de ROMHOTEL, cei doi francezi au facut o serie de demonstratii culinare la care au participat si chefi romani, fosti concurenti ai show-ului culinar Masterchef.
La standul Sarbatoarea Gustului au avut loc si o serie de activitati (ateliere de paine si viennoiserie, gatit sub vid, etc.) care au avut drept scop evidentierea tendintelor in gastronomia mondiala si in cea romaneasca.
ROMHOTEL locul intalnirii dintre specialistii din Horeca si furnizorii de materie prima, produse finite si servicii
Editia din 2015 a oferit producatorilor si distribuitorilor de mobilier, uniforme, vesela, dotari si echipamente destinate hotelurilor si altor unitati din domeniu posibilitatea de a interactiona cu clientii finali, specialisti din HORECA sau de pe piata de retail.
Pe parcursul evenimentului au avut loc si competitii destinate barista, organizate de Asociatia de Cafea de Specialitate – SCAE Romania, dar si cursuri pentru specializarea in degustarea de vinuri, desfasurate sub numele de Scoala Vinului de catre Organizatia Somelierilor din Romania.
Expozitia internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante–ROMHOTEL revine in 2016, intre 17 si 20 noiembrie si va gazdui FOOD INTERNATIONAL-Salonul International de Gastronomie.
Mai multe informatii despre ROMHOTEL se pot gasi pe: