Kludi: Perspective în Era Digitală – Interviu cu Alexandra Codreanu

KLUDI, unul dintre liderii în producția de baterii sanitare de înaltă calitate, și-a început povestea în 1926, în inima regiunii Sauerland din Germania. În 2022, Kludi a făcut un pas important prin achiziția sa de către RAK Ceramics, unul dintre primii cinci producători de ceramică la nivel mondial. Această alianță deschide noi oportunități pentru Kludi, iar Alexandra Codreanu, Specialist Marketing la Kludi ne va oferi o perspectivă asupra acestei tranzacții și a viitorului brandului.

Cum a început povestea KLUDI și cum a evoluat de-a lungul timpului?

Povestea KLUDI începe în 1926, în inima regiunii Sauerland din Germania. De-a lungul timpului, KLUDI și-a consolidat reputația ca producător de baterii sanitare de înaltă calitate pentru baie și bucătărie. Cu o viziune orientată către designul elegant și funcționalitatea excepțională, KLUDI și-a extins prezența pe piețele internaționale, devenind un nume de referință în industria instalațiilor sanitare.

În anul 2022, a început un nou capitol care va rămâne în istoria companiei, respectiv achiziția Kludi de către RAK Ceramics, clasat printre primii 5 producători de ceramică. Cu RAK Ceramics, Kludi are alături un partener puternic, bine finanțat, care este convins de orientarea strategică a mărcii premium germane și poate să dezvolte în continuare compania și să promoveze digitalizarea. Independența mărcii Kludi va fi păstrată.

Ce aspecte sau valori definitorii caracterizează KLUDI ca brand în industria bateriilor de baie și bucătărie?

KLUDI se remarcă în industria bateriilor pentru baie și bucătărie prin următoarele valori: design, calitate germană, inovație, funcționalitate, confort, sustenabilitate și responsabilitate socială. Ne concentrăm pe crearea de produse care aduc îmbunătățiri semnificative în viața oamenilor, făcând-o mai ușoară, mai convenabilă și mai sigură.

Conceptul de „Smart Luxury” reprezintă o combinație între inovație și lux, adaptat nevoilor și preferințelor moderne ale clienților. Acesta se referă la produsele și soluțiile oferite de Kludi, care îmbină eleganța și funcționalitatea cu tehnologia de vârf, oferind astfel o experiență premium și inteligentă în domeniul obiectelor sanitare.

Ce tehnologii și procese inovatoare utilizează KLUDI în dezvoltarea și fabricarea bateriilor sale?

Una dintre tehnicile utilizate în prezent de KLUDI în dezvoltarea și fabricarea bateriilor sanitare se încadrează în conceptul Stayfluid (investește în soluții de reducere a consumului de apă și energie și îți rămân bani pentru alte nevoi). Această tehnică diminuează cantitatea de apă consumată fără a compromite presiunea și performanța bateriilor. Astfel, KLUDI contribuie la conservarea resurselor de apă și la reducerea consumului de energie asociat încălzirii apei.

ComfortPlus este o altă tehnologie ce se referă la amplasarea ergonomică a mânerului, oferind utilizatorului un confort maxim în timpul utilizării, în special în spațiile unde există nevoi specifice de manevrare. KLUDI integrează tehnologii precum limitatoarele de debit, care reduc consumul de energie electrică – spre exemplu, o pară de duș KLUDI cu un debit de 9l/min economisește 40% energie.

Totodată, noua tehnologie PUSH&SWITCH oferă o comutare comodă și lină, indiferent de presiunea apei – funcționează atât mecanic, cât și hidraulic.

O altă inovație este reprezentată de KLUDI S-pointer, care ne conferă libertatea de reglare a jetului de apă cu 20° în orice direcție. S-pointer permite reglarea unghiului jetului de apă fără articulații suplimentare sau alte modificări inestetice ale bateriei. Se poate ajusta în orice poziție, cu o singură mișcare, oferind și o economie a apei de până la 40%, printr-un jet uniform și catifelat.

Încă o adevărată inovație, în premieră mondială de la KLUDI, este KLUDI-E-GO, prima baterie hibrid cu fotocelulă și comandă manuală.

Care sunt principiile de design și estetică care stau la baza produselor KLUDI? Cum se reflectă acestea în gama lor de produse?

Eleganța, versatilitatea și simplitatea sunt principalele principii de design care stau la baza produselor. KLUDI își propune să creeze produse cu linii clare și elegante, care să atragă prin simplitatea lor rafinată. Această abordare se reflectă în formele fluide și minimaliste ale bateriilor.  Totodată, KLUDI oferă o gamă diversificată de produse care să se potrivească diferitelor stiluri și spații de baie sau bucătărie. Premiile câștigate, printre care se numără “Reddot Winner”, “German Design Award Winner”, “Top 100”, “German Innovation”, sau “Plus X Award”, vin ca și validare a faptului că ceea ce facem este valoros și apreciat.        

Ce sfaturi oferă KLUDI clienților săi în ceea ce privește instalarea și întreținerea bateriilor?

Recomandăm să se respecte instrucțiunile de montaj care se regăsesc în cutie, alături de fiecare baterie, pentru a asigura o instalare corectă și pentru a preveni eventualele probleme ulterioare. Totodată, recomandăm sa se verifice dacă presiunea și temperatura apei sunt în limitele recomandate pentru bateria achiziționată, deoarece utilizarea în condiții extreme poate afecta performanța acesteia. De asemenea, curățarea și întreținerea regulată conform instrucțiunilor de folosire sunt foarte importante. Trebuie evitate produsele abrazive sau substanțele puternice care ar putea deteriora finisajul bateriei.

Un alt aspect crucial este legat de adoptarea măsurilor care contribuie la prevenirea înmulțirii bacteriei Legionella. Menținerea apei calde la o temperatură ridicată (cel puțin 60°C) și a apei reci la o temperatură scăzută (sub 20°C), alături de dezinfectarea periodică pot reduce riscul de dezvoltare a bacteriei Legionella. În același timp, Kludi îndrumă efectuarea periodică a curățării perlatorului pentru a menține calitatea apei și pentru a preveni acumularea de sedimente sau bacterii.

În cazul în care un client întâmpină o problemă, îl rugăm să contacteze un specialist KLUDI pentru a obține ajutor și îndrumare.

Care sunt segmentele de piață principale către care se îndreaptă produsele KLUDI?

Businessul KLUDI este axat pe conceptul de distribuție omnichannel. Ponderea este asigurată însă de canalele DIY, retailul tradițional, distribuitorii engros. Clienții finali sunt cu precădere din segmentele rezidențial, HORECA și alte spații publice. Indiferent de segmentul de piață, KLUDI își propune să ofere produse și servicii de înaltă calitate, adaptate nevoilor și cerințelor specifice ale fiecărui consumator.

Cum se evidențiază KLUDI în ceea ce privește calitatea produselor sale în comparație cu alte branduri din industrie?

KLUDI se evidențiază în ceea ce privește calitatea produselor sale prin mai multe aspecte distincte, precum: materiale premium, standarde riguroase de fabricație, componenta de inovație și tehnologie avansată. Nu în ultimul rând, ne asigurăm că îndeplinim cu succes toate normele specifice de siguranță și calitate prin efectuarea de teste regulate. În plus, avem acreditări din partea celor mai titrate organisme din domeniu care confirmă nivelul înalt de calitate, fiabilitate și siguranță ale produselor KLUDI.

Care sunt planurile și perspectivele viitoare ale KLUDI în contextul evoluției tehnologice și a schimbărilor de pe piață?

KLUDI este în pas cu evoluția tehnologică și contribuie activ la crearea noilor tentințe în amenajarea locuinței și a spațiilor publice, în acest fel confirmând statutul de lider consacrat în industria produselor sanitare, venind astfel în întâmpinarea clienților ale căror exigențe cresc pe zi ce trece. În viitorul apropiat ne dorim să implementăm un concept armonios de echipare integrală a băii cu soluții ce marchează noile trenduri în materie de lifestyle, păstrând totodată atenția pe inovarea tehnologică, sustenabilitate și responsabilitate socială.