Iunie: Evoluția pieței HoReCa

Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna iunie au fost monitorizate 547 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la nivel național. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 3,31 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 9,32 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța, cu un total de 60 proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte monitorizate în luna iunie sunt unități de cazare (253). De asemenea, au fost identificate și 150 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 97 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 88 proiecte de tip Food & Drinks, 23 centre de relaxare, 29 muzee, teatre, galerii, 15 proiecte de tip Entertainment și 11 Expoziții și Conferințe.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, au fost identificate 8 investiții în stadiul de intenție, 98 în proiectare, 171 în autorizare, 68 înainte de execuție, 121 în construcție, 40 în stadiul de amenajare și 40 finalizate.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Mai multe de 52% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 289 investiții private, 186 publice și 72 cu finanțare public-privată.

Pe ce șantiere se mai lucrează?
  • Complex Sportiv, Alba
  • Centru de cazare turistică: un imobil P+1E, 4 unități duplex P, Constanța
  • Muzeu de Artă Vizuală P+3E, Galați
victa.ro